Gradonačelnik Bandić: Toleranciju sam upio s majčinim mlijekom

Prvi čovjek Zagreba ovo je izjavio povodu Međunarodnog dana tolerancije: nagrade "Nasilje nije hrabrost" dodijeljene su zagrebačkim učenicama Katji Komazec i Lamiji Belošević, za njihovo humanitarno djelovanje

-Ja ne dijelim prostore po svom svjetonazoru jer tko zna kome bih ja tada dao prostor. Dajem onima koji lobiraju za svoju ideju i program. To su kriteriji i tako će biti ubuduće – komentirao je danas gradonačelnik Milan Bandić na svečanoj dodjeli nagrade Luka Ritz kritike na to što je dao besplatan gradski prostor inicijativi U ime obitelji.

Napomenuo je kako uvijek za govornicom Gradske skupštine, ne samo na današnji Međunarodni dan tolerancije, govori jezikom mira i razumijevanja.

- Recite mi, za mojih 20 godina aktivne politike, jesam li ikad s ijednom riječi prešao crtu i nekoga uvrijedio? Nikada. I neću. To sam dobio s majčinim mlijekom i Bog mi je dao da se ne bavim drugima, te da svima želim dobro – kazao je Bandić.

Komentirao je i novoizabrane direktore podružnica Zagrebačkog holdinga.

- Baš sam sinoć kasno navečer pogledao popis i vidio da ima više žena, što me posebo razveselilo. Znači da me Slobodan Ljubičić ipak poslušao. Očekujem da rade brže i efikasnije, te da cijene komunalne usluge ne rastu, nego da se malo snize – poručio im je gradonačelnik. 

Upravo su u povodu Međunarodnog dana tolerancije danas uručene nagrade Luka Ritz "Nasilje nije hrabrost" zagrebačkim učenicama Katji Komazec i Lamiji Belošević. One su svojim djelovanjem i humanitarnim akcijama poticale na toleranciju i školovanje bez nasilja.

- Ovo je velika čast i poticaj da nastavimo dalje sa sličnim projektima – kazale su vrijedne učenice, a Lamija je dodala kako je i sama bila žrtva psihičkog nasilja što joj je bilo jako teško za podnijeti, no iskoristila je to, kaže, kao motivaciju za borbu protiv nasilja.

Učenice su dobile godišnju stipendiju od tisuću kuna mjesečno, a na nagradi im je čestitao i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

- Trebamo biti tolerantni kroz cijelu godinu i svojom odgovornošću biti primjer budućim generacijama – istaknuo je Kosor.

VLM

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL