MEDULIN Načelnik Ivan Kirac primio mladog parastolnotenisača Bornu Zohila

Borna je s nepunih 13  godina osvojio seniorsko prvenstvo  Hrvatske, na Svjetskim igrama osoba s invaliditetom, u Portugalu, Borna je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, član je stolnoteniske reprezentacije i parareprezentacije Hrvatske, osvojio je niz turnira i prvenstava

Borna. Medulin

 

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je prošli tjedan u vijećnici Općine Medulin petnaestogodišnjeg stolnotenisača Bornu Zohila koji je osvojio dvije zlatne medalje na Europskim para igrama mladih koje su se održavale u finskim gradovima Pajulahtiju i Helsinkiju od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. godine. Borna Zohil živi u Općini Medulin u naselju Pomer, trenira u Stolnoteniskom  klubu Pula a ovi posljednji izvrsni rezultati samo su nastavak Bornine  sjajne karijere.

Borna je s nepunih 13  godina osvojio seniorsko prvenstvo Hrvatske, na Svjetskim igrama osoba s invaliditetom, u Portugalu, Borna je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, član je stolnoteniske reprezentacije i parareprezentacije Hrvatske, osvojio je niz turnira i prvenstava.

Borna je ukratko upoznao Načelnika Ivana Kirca s počecima svoje karijere, koju je započeo u drugom razredu osnovne škole u Banjolama, kada je u balon dvorani počeo  trenirati stolni tenis. Ubrzo je postao član Stolnoteniskog  kluba Pula te je  započeo sa sportskim uspjesima u stolnom i parastolnom tenisu.

Bornin trener Bogdan Đekić pohvalio je Borninu ustrajnost i upornost naglasivši  kako  iza ovako velikog uspjeha stoji ogroman rad i zalaganje. Borna trenira najmanje jednom dnevno, svaki dan od ponedjeljka  do petka, a gotovo svaki vikend održavaju se turniri ili natjecanja.

Osim toga, Borna je i odličan učenik srednje tehničke škole u Puli, i za sada odlično usklađuje školske i sportske obveze.

San svakog sportaša je nastup na Olimpijskim igrama, pa se i Borna priprema za nastup na istima. Iako  postoje  pritisci Hrvatskog parateniskog saveza da Borna nastupi na Olimpijadi u Parizu već 2024. godine, trener Đekić  ističe kako je realan Bornin nastup na  Olimpijadi u Los Angelesu 2028. godine. Podsjećamo da će Borna tada imati samo 21 godinu, a znamo svi da je stolni tenis sport u kojem se može ostvariti najdugovječnija karijera. Dovoljno je sjetiti se našeg legendarnog Zorana Primorca,  apsolutnu legendu olimpizma, koji je na Igrama sudjelovao čak sedam puta.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac uručio je Borni prigodan poklon te donaciju od tri tisuće  kuna kao nagradu za dosad postignute odlične rezultate i  motivaciju za postizanje daljnjih izvrsnih uspjeha. Naglasio je kako Općina Medulin podržava  sportaše  jer  smo svjesni koliko je ulaganje u sport osobito mladih ljudi, bitno za postizanje radnih  i zdravih životnih navika. Zahvalio se i Borninoj obitelji, koja je, uz Bornu, ipak podnijela najveći teret u njegovom sportskom razvoju, pa se može zaključiti da i njegovi roditelji također dijele sve njegove uspjehe, pehare i medalje.

Bornin mlađi brat Matija Zohil također je ove godine u Splitu osvojio  prvenstvo Hrvatske  u mlađekadetskom uzrastu,  tako da je budućnost vrhunskog stolnog tenisa osigurana.

Izvor: Općina Medulin

 

Povezane vijesti