IZVRSNE VIJESTI Naš paraboćar Davor Komar četvrti na Svjetskoj rang listi

Davor Komar iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' (BKOSIŽ 'Istrijana'), došao je na četvrto mjesto Svjetske boćarske rang liste, a čija stranica je ažurirana 24. srpnja 2022. godine

 

Na navedenoj Listi ispred njega su: na prvom mjestu Pornchok Larpyen iz Tajlanda, Azija, na drugom mjestu Euclides Grisales iz Kolumbije, SAD, a trećem mjestu Samuel Andrejcik iz Slovačke, Europa.

Naš najpoznatiji paraboćar nije mogao sakriti oduševljenje pa je na svom Facebook profilu objavio sretnu vijest, zahvalivši se svim pratiteljima, kao i navijačima, koji su ga podržavali i pomagali kroz cijelo vrijeme.

- Hvala svima koji si mi pomogli i svima koji me podržavaju i pomažu mi! Ovo je naš zajednički uspjeh! Idemo dalje... Pariz je sve bliži... Još jednom puno hvala svima!!! – objavio je Komar na Facebooku.

Da podsjetimo, na drugom Prvenstvenom turniru u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske 2022. u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Splitu, 14. i 15. svibnja 2022., BKOSIŽ 'Istrijana' osvojila je srebro i četvrto mjesto, odnosno Komar osvojio je drugo mjesto.

Na trećem Prvenstvenom turniru u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske 2022. u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Slavonskom Brodu, 4. i 5. lipnja 2022., BKOSIŽ 'Istrijana' osvojila je zlato i srebro. Član njihovog Kluba Davor Komar sa šest odigranih utakmica bez ijednog poraza, četiri u skupini, polufinale i u finalu, osvojio je bio prvo mjesto (zlato) i visoko 'zaključao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi.

Potom je naš paraboćar Davor Komar kao član Hrvatske boćarske reprezentacije išao u Portugal na Svjetski kup, World Boccia Cup, 3.-11. srpnja 2022. godine, gdje je nanovo odmjerio svoju formu na svjetskoj razini, ali i pokušao osvojiti što veći broj bodova za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Vratio se s osvojenim četvrtim mjestom pojedinačno i petim mjestom u paru.

Vratimo li se malo u prošlost, vidjet ćemo koja je to njegova posebnost u sportu osoba s invaliditetom: osvojio je zlato na Svjetskom kupu u Portugalu 2018. godine, broncu u Hong Kongu 2019. godine, nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u boćanju osoba s invaliditetom u Rio de Janeiru 2022. godine.

Sve u svemu, Komar nastavlja neumorno i strpljivo trenirati svaki dan pripremajući se za putovanja i natjecanja koje slijede, kao što su World Challenger Bocia u Poljskoj te Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' (BKOSIŽ 'ISTRIJANA') u Pulu, Istru i Hrvatsku donio je najveće međunarodne, europske i svjetske pehare i medalje ikada osvojene za Hrvatsku, a Klub je 'dao' i prvog i jedinog hrvatskog paraboćara koji je ikada nastupio na Paraolimpijskim igrama (Tokyo/Japan 2021. godine) – Davora Komara.

Više i detaljnije o svemu možete pogledati na internet stranici www.istrijana.hr i Facebook profilu ovog Kluba, a o Svjetskoj rang listi na: https://worldboccia.io/rankings/classification/4, https://www.worldboccia.com/.

 

Klaudija Klanjčić