DAVOR KOMAR Trofejni boćar s invaliditetom iz BKOSIŽ Istrijana četvrti je igrač svijeta

Nakon svjetskog srebra pojedinačno i bronce u paru sa Svjetskog kupa u Brazilu iz travnja ove godine te četvrtog mjesta na Svjetskom kupu u Portugalu prošlog mjeseca, Komar se popeo visoko na svjetskoj boćarskoj ljestvici

Davor Komar

 

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije (BKOSIŽ) Istrijana nije tek jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima. Njihovu reputaciju usto oplemenjuje i proslavljeni Davor Komar, danas četvrti igrač svijeta!

- Boćar, paraolimpijac Davor Komar, četvrti je igrač svijeta, čime je trenutno veliki korak bliže plasmanu na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine – priopćili su iz njegova kluba.

- Nakon svjetskog srebra pojedinačno i bronce u paru sa Svjetskog kupa u Brazilu iz travnja ove godine te četvrtog mjesta na Svjetskom kupu u Portugalu prošlog mjeseca, Komar se popeo visoko na svjetskoj boćarskoj ljestvici. Komar je uz četiri svjetske medalje i 21. titulu prvaka Hrvatske ukupno (8 x pojedinačno, 5 x u parovima i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno), vlasnik i pedesetak ostalih boćarskih pehara i medalja, što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena. Sljedeće što slijedi je posljednji četvrti Prvenstveni turnir prvenstva Hrvatske u Požegi 17.  i 18. rujna, Ekipno prvenstvo Hrvatske u Zagrebu, KUP Hrvatske te kao završnica boćarske sezone 2022., Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Rio de Janeiru, kamo Komar odlazi kao potencijalni osvajač medalje, čemu se iskreno veselimo – stoji u priopćenju.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno su i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, s osvojenih 199 pehara/medalja za prva, druga i treća mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od osnivanja 2006. do 31. prosinca 2021. godine.

U Pulu, Istru i Hrvatsku donijeli su brojne međunarodne, europske i svjetske pehare i medalje osvojene za Hrvatsku, a klub je dao i prvog i jedinog hrvatskog paraboćara koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama (Tokyo, 2021. godine) – Davora Komara.


Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti