Niko Kovač: U očima svojih igrača vidim pobjednički žar

"Samopouzdanje raste kroz pozitivne rezultate. Rekao sam da moramo dijelovati kao zajednica. U obrani smo to odradili dobro. No, u napadu još nije sve sjelo nakon samo sedam treninga. Mi radimo, marljivo se pripremamo, treba nam mali impuls", rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Neuvjerljiva predstava hrvatske reprezentacije u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda i činjenica da 'vatreni' skoro cijelo drugo poluvrijeme nisu iskoristili igrača više, nisu utišali optimizam hrvatskog izbornika Nike Kovača uoči ključnih 90 minuta na putu prema Brazilu.
Na posljednjem druženju s novinarima uoči sutrašnjeg maksimirskog ogleda Kovač je najavio hrabru, odlučnu i kvalitetnu predstavu koja će donijeti toliko željenu pobjedu i plasman na "mundial".

"Uvjeren sam da ćemo pobijediti. U očima svojih igrača vidim žar i želju za trijumfom. Igramo doma pred svojim navijačima i to će biti naša prednost," kazao je Kovač, te dodao: "Sutra je za nas pravo finale. Moramo pobijediti i idemo u Brazil. Moramo biti bolji u detaljima i sitnicama i to će biti, siguran sam, dovoljno."

Na pitanje kako će vratiti poljuljano samopouzdanje Kovač je poručio kako se to radi pobjedama.

"Samopouzdanje raste kroz pozitivne rezultate. Rekao sam da moramo dijelovati kao zajednica. U obrani smo to odradili dobro. No, u napadu još nije sve sjelo nakon samo sedam treninga. Mi radimo, marljivo se pripremamo, treba nam mali impuls."

Kovač je naglasio kako neće previše mijenjatio u odnosu na prvu utakmicu.

"Nećemo puno toga promijeniti. Bili smo dominantniji, imali smo veći posjed, u obrani smo odigrali super. Spriječili smo ih u tome u čemu su najjači u prekidima. Moramo samo popraviti našu realizaciju."Kovača ne brinu vijesti kako stadion neće biti pun.

"Siguran sam da ćemo imati barem 25.000 navijača iza sebe", kazao je iako je do ponedjeljka popodne prodano oko 13.000 ulaznica.

Osvrnuo se i na pisanje pojedinih medija kako bi hrvatski igrači premiju za plasman na SP od 500.000 eura trebali donirati za Vukovar.

"Kao prvo još se nismo plasirali na SP. Drugo naši igrači su više puta kazali kako im novac nije važan, kao treće hrvatski reprezentativci imaju zakladu i uvijek pomažu ljudima u Hrvatskoj, a kao četvrto neka svatko brine za svoje, neka pomete ispred svojeg praga," zaključio je hrvatski izbornik.

Utakmica Hrvatska - Island igra se u utorak u 20.15 sati na stadionu Maksimir.

Hina

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL