NOVOGRADIŠKI KUGLAČI U ČEŠKOJ Kuglački klub 'Slavonija' osvojio prvo mjesto u Brnu

SKN Brno iz Češke organizirao je kuglački turnir povodom 30. obljetnice postojanja Kuglačkoga kluba. Nastupilo je sedam ekipa

Kuglači, zajednička fotografija.

 

Za Novu Gradišku su kuglali Kuglački klub 'Slavonija' Nova Gradiška i Športska udruga gluhih Nova Gradiška. Favoriti su bili domaći iz Brna te Austrijanci i KK 'Slavonija'.

I upravo je novogradiška 'Slavonija' opravdala ulogu favorita i osvojila 1. mjesto. Športska udruga gluhih Nova Gradiška imala je loš dan te je osvojila 7. mjesto. Novogradiški kuglači nastupili su sa svojim prijateljima iz Varaždina (Igor i Dmitrije Kolarić te Josip Puškadija).

- Zahvalni smo domaćinima na iznimno ugodnom dočeku i prijemu. Sudjelovanje na turniru  iskoristili smo i za razgledanje grada Brna - kažu Novogradiščani.

- Stekli smo nove prijatelje, dogovorili  nova druženja, a već smo dobili poziv za sudjelovanje na turniru u Linzu u Austriji krajem 10 mjeseca, što nam i odgovara jer smo slobodni u 6. kolu HKL - zona Požega u kojemu će nastupiti KK 'Slavonija'.

Također smo u pregovorima za osnivanje jedne regionalne kuglačke lige pod nazivom Alpska - Jadranska liga u kojoj bi sudjelovali klubovi iz Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a vjerujemo i iz Makedonije - podsjećaju.

I ovoga puta kuglači i kuglačice Nove Gradiške (KK 'Slavonija' i ŠUG NG) dostojno su predstavili svoj grad izvan granica Lijepe naše, a već poziv za sudjelovanje na ovom turniru potvrđuje vrijednost i uspjehe koje postižu u ovom sportu.

 

Izvor: Športska udruga gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti