TAEKWONDO Mikulić osvojio srebro na Grand Prixu u Parizu

Najbolji hrvatski parataekwondoaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na Grand Prixu u Parizu osvojivši nove važne bodove u borbi za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

Ivan Mikulić i Mladen Tomić.

 

Mikulić je tako ponovio uspjeh s premijernog Grand Prixa u lipnju u Sofiji kada je također bio drugi. Ove godine je član splitskog TK Galeba osvojio i europski naslov u Manchestru, a do Pariza je bio i vodeći na svjetskoj ljestvici.

- Zadovoljan sam drugim mjestom jer sam osvojio važne bodove u borbi za POI u Parizu. Naravno, uvijek može bolje - kazao je Mikulić.

U prvom kolu je bio slobodan, u drugom kolu je pobijedio Gruzijca Davida Makadzea prekidom nakon što je vodio s više od 30 razlike, a zatim je sa 18-3 pobijedio Kazahstanca Nishana Omiralija.

U finalu je, baš kao i na prvom Grand Prixu u Sofiji, izgubio od Amerikanca Evana Medella. Mikulić je Medella dobio u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju, no Amerikanac mu je sada dva puta uzvratio.

- Dobro sam ušao u finale, poveo sam, međutim napravio sam nekoliko pogrešaka, pa malo suci jer su se pravila promijenila i nažalost, izgubio sam - dodao je.

Do kraja sezone Mikulića očekuje još jedan Grand Prix u Manchesteru, a iduće godine su na rasporedu svjetsko i europsko prvenstvo, te četiri Grand Prixa.

- Možda ćemo propustiti Manchester kako bi zaliječio neke sitnije ozljede i maksimalno se pripremio za iduću godinu koja će biti iznimno naporna. Najvažnije je na kraju 2023. biti među prvih šest na svjetskoj ljestvici jer to vodi direktno u Pariz.

Podsjetimo, Mikulić je prošle godine osvojio srebrno odličje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

- Bio je ovo drugi Grand Prix ove godine i još jedno drugo mjesto. Ivan je do finala stigao uvjerljivim pobjedama, u finalu je dobro krenuo, međutim nedostatak koncentracije, te malo sudačkih popuštanja prema protivniku rezultirali su porazom. Međutim, moramo biti zadovoljni. Ivan je osvojio dosta bodova, vjerujem kako će i nakon ovog turnira zadržati vrh ljestvice - kazao je njegov trener Mladen Tomić.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti