HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL Najveća sprinterska senzacija trči 200 metara u Zagrebu

Utrka atletičara na 200 m na 72. Boris Hanžeković memorijalu, WA Continental Tour Gold mitingu, jamči istinski sprinterski spektakl jer je na startnoj listi trenutno najveća sprinterska tinejdžerska senzacija Amerikanac Erriyon Knighton

Atletska staza, ilustracija.

 

Knighton je sa 17 godina trčao u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, s 18 je osvojio svjetsku broncu u Eugeneu, a njegovih 19.49 na 200 metara je peti najbolji rezultat svih vremena i daleko najbolji rezultat u tom godištu.

Knighton, međutim, neće biti jedini lovac na rekord mitinga (19.88). Na stadionu Mladosti će 11. rujna trčati i Reynier Mena koji je ove godine trčao 19.63, ali i Joseph Fahnbulleh, četvrtoplasirani sa Svjetskog prvenstva u Eugeneu, čiji je najbolji rezultat sezone 19.83.

Jednako spektakularno, a po imenima i spektakularnije, bit će natjecanje troskokaša.

Na startnoj listi je, naime, i ponajbolji troskokaš svih vremena, dvostruki olimpijski i četverostruki svjetski prvak Christian Taylor, čijih je 18.21 drugi najbolji rezultat u povijesti ove discipline.

Prvi favorit za pobjedu i rušenje rekorda mitinga (17.16) je, ipak, aktualni svjetski doprvak i svjetski dvoranski rekorder (18.07) Hugues Fabrice Zango, koji ove godine ima rezultat 17.55.

Na startnoj listi su, između ostalih, još i Donald Scott (osobni rekord 17.43) te Alexis Copello (17.68).

 

Hina

 

Povezane vijesti