TUCAK Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti

Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti i sada nakon svega jako želimo zlato, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon pobjede nad Italijom i plasmana u finale Europskog prvenstva u Splitu

Prizor s utakmice protiv italije.

 

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Splitu nakon što je u punoj Spaladium Areni svladala Italiju s 11-10 (3-2, 3-3, 3-3, 2-2) u polufinalu.

Hrvatska je u četvrtom kontinentalnom finalu i ima osigurano petu medalju s europskih prvensatva.

- Čestitam mojim momcima, ovo je velika, velika pobjeda. Ovo je, iskreno, u ovim okolnostima, jedan od najdražih uspjeha u mom životu, ali nemam vremena za slavlje, to sad moram zaboraviti jer želimo uzeti zlato. Stvoriili smo jedan tim, jednu odličnu repezentaciju, momke koje ginu jedan za drugoga i za domovinu - počeo je emotivno izbornik, koji je potom opisao dramu s Talijanima.

- Ništa drugo nismo ni očekivali nego dramu. Očekivali smo i toliki broj isključenja jer Italija tako igra. Ponijeli smo se muški, othrvali, ušli u fajt s njma, nošeni ovom sjajnom publikom. Imali smo krizu u trećo četvrtini kada smo primili da gola iz daljine, no sve smo to prebrodili. Nismo pali i stigla je velika pobjeda.

Hrvatska će u finalu u subotu igrati s Mađarskom, koja je pobijedila favoriziranu Španjolsku.

- Bit će to teško i izjednačeno finale. Mađarska je također redizajnirala reprezentaciju, no opet imaju sjajnu generaciju sa četvoricu-petoricu odličnih igrača. Ipak, Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti, idemo po zlato.

Junak utakmice kod Barakuda bio je vratar Maro Bijač s 14 obrana.

- Ovo je bila utakmica za povijest. Hvala Splitu, uživamo u svakoj sekundu ovdje, u bazenu i izvan bazena. Talijani su iskoristili i kaznili svaku našu pogrešku, ali smo zadržali koncentraciju, Učinit ćemo sve da uzmemo zlato, od sutra razmišljamo samo o Mađarima - kazao je Dubrovčanin.

Kapetan Ivan Krapić izjavio je kako nikad nije igrao vaterpolo u boljem ozračju i pred toliko najvijača.

- Fantastična utakmica u ovako stvarno neviđenom dekoru. Kontrolirali smo odlično utakmicu i njihove kontre i njihva najboljeg igrača Di Fulvija. Igrali smo baš kako smo dogovorili. Nećemo se sada zadovoljiti finalom, idemo osvojiti to zlato. Neće biti lako, ali ovo je naša kuća i naš bazen - kazao je Krapić.

 

Hina

 

Povezane vijesti