Rangersi unatoč odluci UEFA-e pustili himnu ‘God Save the King’

Škotski prvoligaš Glasgow Rangersi sinoć su prije početka utakmice drugog kola Lige prvaka protiv Napolija na Ibroxu zanemarili odluku UEFA-e i pustili himnu ‘God Save the King’

Ibrox iznutra.

 

Rangers, Manchester City i Chelsea zatražili su od UEFA-e uoči drugog kola Lige prvaka da mogu pustiti himnu prije svojih utakmica u srijedu navečer, ali upravno tijelo europskog nogometa ih je odbilo, navodi Sky.

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II. koja je umrla prošli četvrtak u svom škotskom dvorcu Balmoral.

No Rangersi, povijesno bliski kraljevskoj obitelji, odsvirali su himnu nakon minute šutnje što bi klubu vjerojatno moglo donijeti kaznu od UEFA-e.

Škotski igrači i gledatelji zajedno su otpjevali novu verziju himne Ujedinjenog Kraljevstva, u kojoj je ‘God save the Queen’ promijenjena u ‘God save the King’ u čast novog kralja Karla III.

Na jednoj od tribina Ibroxa navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini Union Jacka, zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Na terenu se Rangersi nisu uspjeli oduprijeti Napoliju koji je slavio na kraju s 3-0 pogocima Mattea Politano iz penala u 68. minuti, Giacoma Raspadorija u 85. minuti i Tanguya Ndombéléa u sudačkoj nadoknadi.

Na utakmicama Chelsea i Manchester Cityja održana je minuta šutnje prije početka utakmica, a na tribinama su bili natpisi u čast kraljice.

 

Hina