OSIJEK Održan nogometni turnir ustanova socijalne skrbi za osobe s mentalnim teškoćama

Nogometni turnir ustanova socijalne skrbi za odrasle osobe s mentalnim teškoćama, u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek 'JA kao i TI', održan je 14. rujna 2022. u dvorani Gradski vrt u Osijeku

Otvorenje turnira.

 

Iz Ureda pravobraniteljice utakmice je pratio njezin savjetnik Mario Burek.

Ovaj tradicionalni turnir zbog pandemije koronavirusa nije održan od 2019. godine pa su svi sudionici s nestrpljenjem očekivali ovogodišnje izdanje.

Osječki Centar 'JA kao i TI' kao pobjednik posljednjeg turnira imao je čast i obvezu organizirati natjecanje. U dvorani Gradski vrt okupilo se osam ekipa, od čega je sedam ekipa sastavljeno od korisnika ustanova iz cijele Hrvatske, a osmu ekipu činili su djelatnici svih sudionika.

Na samom početku turnira okupljene su pozdravili predstavnici lokalne i regionalne samouprave, a savjetnik pravobraniteljice svim sudionicima je poželio uspjeh na terenu te je izrazio želju da turnir iskoriste za druženje, zabavu i stvaranje novih prijateljstava, jačanje postojećih te da svima skupa cijeli događaj bude nova lijepa uspomena.

Nakon utakmica koje su se za bodove igrale u dvije skupine, najbolje momčadi nastavile su natjecanje uzbudljivim utakmicama na ispadanje. U konačnici, pobjednik turnira i ove godine bila je ekipa osječkog Centra 'JA kao i TI', koju su tijekom cijelog turnira podržavali glasni i vjerni navijači s tribina dvorane Gradski vrt.

Kako je naposljetku konstatirano, osvajanje turnira znači da će se sljedeće godine turnir ponovo održati u Osijeku, a domaćini i pobjednici odmah nakon završetka turnira najavili su još veće i brojnije natjecanje.

 

Izvor: Ured Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti