Danas se okupljaju ‘Vatreni’

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 19. rujna u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice u natjecanju po skupinama Lige nacija

Zlatko Dalić

 

‘Vatreni’ će prvo ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna (20.45 sati), a protiv Austrije igrat će tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

Hrvatska reprezentacija će u ponedjeljak i utorak trenirati na Hitrec Kacianu, dok će u srijedu trenirati na travnjaku maksimirskog stadiona. Ogled protiv Danske je u četvrtak, a u petak slijedi novi trening u Zagrebu. U Beč se putujue u subotu, a istog dana će Ernst Happe odraditi zadnji trening uoči nedjeljne utakmice.

Nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija s četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Hrvatska bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine. Hrvatska do ‘Final Foura’ može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

S obzirom na kalendar ove godine, utakmice s Danskom i Austrijom će zapravo biti i prava priprema za Svjetsko prvenstvo koje slijedi u studenom i prosincu. To je naglasio i Dalić prilikom objave popisa.

- Doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede. Ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara - zaključio je Dalić.

 

Hina

 

Povezane vijesti