BOĆANJE Davor Komar osvojio titulu prvaka Hrvatske

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Davor Komar na postolju.

 

Nakon što je paraboćar Davor Komar iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' (BKOSIŽ 'Istrijana') došao na četvrto mjesto Svjetske boćarske rang liste, pobijedio je i na četvrtom Prvenstvenom turniru u pojedinačnom natjecanju Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano proteklog vikenda, 17. i 18. rujna 2022. u Požegi, čime je osvojio 22. titulu prvaka Hrvatske.

- U Požegi je ovog vikenda održan četvrti, ujedno i posljednji ovogodišnji, Prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana utakmica donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata. Član našeg Kluba Davor Komar bez ijednog je poraza, s pet odigranih utakmica, tri u skupini (14:0, 13:0 i 8:1), polufinale 10:0 i u finalu 10:0, osvojio 1. mjesto (zlato) i na duže vrijeme 'zabetonirao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Član Zoran Peruško u svojoj BC1 s dvije pobjede i dva tijesna poraza stigao je do četvrtog mjesta na samom turniru. Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske proglašeni su i prvaci Hrvatske. Sukladno osvojenim bodovima (u četiri ukupno odigrana turnira, osam dana natjecanja) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar po deveti je puta osvojio titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji ponovio/osvojio prošlogodišnju broncu, 3. mjesto. Našem paraboćaru Komaru ovo je ujedno i 22. titula prvaka Hrvatske ukupno (9 x pojedinačno, 5 x u parovima i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena - stoji u priopćenju BKOSIŽ 'Istrijana'.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Sljedeće što slijedi je Kup Hrvatske u Đakovu, Međunarodni turnir u Poljskoj - World Challenger Bocia i kao završnica boćarske sezone 2022. - Svjetsko prvenstvo u brazilskom Rio de Janeiru sredinom prosinca, gdje će se Davor Komar natjecati kao član Hrvatske boćarske reprezentacije.

 

Izvor: BKOSIŽ 'Istrijana'

 

Povezane vijesti