ŠPORTSKI SAVEZ OSOBA S INVALIDITETOM GRADA RIJEKE Pridruživanje promociji zdravog načina života

Savez športova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije obavještava da se Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke pridružio promociji zdravog načina života putem projekta Holistic Sport Disciplines for People With Intellectual Disability - Hospitality

Provođenje projekta.

 

Kako stoji u priopćenju, cilj projekta je ponuditi priliku za sudjelovanje u sportskim aktivnostima poput lagane gimnastike i vježbi opuštanja.

Lagana gimnastika je odlična za mentalno zdravlje svih pojedinaca, nešto što može raditi svatko, bez obzira na godine, kao izvrstan način održavanja forme. Pomaže općem tjelesnom blagostanju i sprečava određene bolesti povezane sa starenjem. S obzirom da je to nježan način korištenja različitih mišićnih skupina, može je raditi bilo tko, bilo koje dobi. Lagano vježbanje pruža osjećaj blagostanja, energičnost, poboljšanje pamćenja i koncentracije, relaksaciju i kvalitetniji san. Redovito vježbanje može imati pozitivan utjecaj na smanjenje depresije, anksioznosti, ADHD-a i još brojnih drugih psihičkih poteškoća. Osim što oslobađa od stresa, tjelesno vježbanje stabilizira cjelokupno raspoloženje.

Lagano vježbanje potiče različite vrste promjena u mozgu, uključujući stvaranje i rast novih neuroloških mreža, smanjenje upala i oslobađanje neurotransmitera koji utječu na poboljšanje raspoloženja (endorfin, dopamin, serotonin itd.). Ujedno može poslužiti i kao distrakcija, omogućujući pronalazak malo mira u vremenu za sebe, koje nudi izlazak iz ciklusa negativnih misli s kojima se svakodnevno borimo, a koje hrane depresiju.

Partnerske organizacije na projektu su MeetLab, Uisp Ciriè Settimo Chivasso, Courage Foundation, Scout Society i Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Više o projektu možete pronaći na ovoj poveznici.

 

Izvor: Savez športova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije

 

Povezane vijesti