RIJEKA Paraboćarski klub 'Pulac' briljirao u sezoni 2022.

Posljednjim turnirom od sveukupno četiri, koji su se redom održali u Zagrebu, Splitu, Slavonskom brodu te od 16. od 18. rujna u Požegi, zaključeno je Prvenstvo Hrvatske u paraboćanju za sezonu 2022.

Članovi 'Pulca', zajednička fotografija.

 

S četvrtim turnirom Prvenstva u Požegi Boćarski klub osoba s invaliditetom 'Pulac' iz Rijeke dobio je nove prvake Hrvatske u paraboćanju.

- Veliku žetvu medalja ostvarili su naši paraboćari Boćarskog kluba osoba s invaliditetom 'Pulac' iz Rijeke, uzevši tijekom turnira devet zlatnih, četiri srebrne i pet brončanih medalja te sveukupno Prvenstvo zaključili s osvojenim jednim zlatnim i tri srebrna pehara. Zlato nam je u Rijeku donijela paraboćarka BC3 kategorije Danijela Mataija uz asistenturu Antonije Frlan na rampi, paraboćar BC4 kategorije Miroslav Matić donio broncu, zatim paraboćar BC2 kategorije Prve lige - Milorad Kružić srebro i u Županiju nam je stiglo srebro od paraboćara BC2 kategorije Druge lige - Dennisa Jakusa. Ostala četiri paraboćara koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske 2022. osvojili su četvrta i peta mjesta, tako da je to sveukupno odličan rezultat rada i truda čitavog kluba - stoji u priopćenju.

- Klub je nedavno, točnije u kolovozu, preuzelo novo vodstvo. Uglavnom, svake godine sve više napredujemo. Ovogodišnji rezultati su vrlo bitni kao podstrek za dalje, jer smo na sva četiri turnira kao klub osvojili devet zlatnih medalja, četiri srebrne i pet brončanih, kao i jedan zlatni i tri srebrna pehara. Trenutno imamo igrača Miroslava Matića koji se bori za ulazak u Hrvatsku boćarsku reprezentaciju - rekao je za našu redakciju predsjednik Kluba Filip Franić.

U priopćenju je također napomenuto da BKOSI 'Pulac' najiskrenije zahvaljuje Hrvatskom savezu paraboćanja i domaćinima završnog prvenstva iz Požege BKOSI 'Nada' na odličnoj organizaciji, svim članovima svoga kluba, asistentima i roditeljima na potpori, ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka, pročelniku za sport Grada Rijeke, Savezima Grada i Županije sportova osoba s invaliditetom, Udruzi 'Koga briga', kao i svim donatorima bez kojih oni sigurno ne bi završili započetu sezonu i ostvarili svoj cilj - biti prvaci u paraboćanju. Uspjeli su zahvaljujući svima.

Iz kluba ujedno pozivaju sve od sedam do 77 godina, neovisno o vrsti i stupnju oštećenja zdravlja, na probnu ruku boćanja u Dvorani mladosti na Trsatu, svakog dana između 12 i 14 sati. Također se preporučuju za donacije shodno mogućnostima.

Više o klubu i rezultatima možete pročitati na njihovoj internet stranici.

 

Klaudija Klanjčić