ZAGREB Kako vježbaju mladi s invaliditetom te gluhe i slijepe osobe?

Problemi s kojima se ovi mladi susreću su nedostatak znanja o tome gdje i kako vježbati, strah od pada, nedostatak energije, ovisnost o roditeljima, nedostatak prijatelja i mjesta za igru, barijere u vanjskim prostorima i slično

Taekwondo klub Maksimir


Od 1. do 8. listopada u Zagrebu će se provesti projekt za mlade s invaliditetom i mlade s manje mogućnosti pod nazivom 'The impact of us'. Projekt je financiran sredstvima Europske unije.

Ovaj projekt razvila je skupina mladih ljudi s invaliditetom kako bi se uhvatili u koštac s izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu kada je u pitanju njihova fizička i psihička dobrobit.

Problemi s kojima se ovi mladi susreću su nedostatak znanja o tome gdje i kako vježbati, strah od pada, nedostatak energije, ovisnost o roditeljima, nedostatak prijatelja i mjesta za igru, barijere u vanjskim prostorima i slično.

Stoga, tijekom osam dana radionica projekta, mladi iz Hrvatske, zajedno s njihovim vršnjacima iz Bugarske i Rumunjske, podijelit će svoja iskustva, implementirati sportske i rekreativne radionice te pronaći zajednička rješenja. Osim mladih s invaliditetom, u projektu će sudjelovati slijepe i gluhe osobe iz Bugarske i Rumunjske.

Emocionalni i psihološki utjecaj koji sport i tjelesna aktivnost mogu imati na mlade osobe s invaliditetom značajni su za njihov osobni razvoj.

Organizator projekta je Taekwondo klub Maksimir, dok su partneri Asociatia Babilon Travel iz Rumunjske i Union of Deaf iz Bugarske.

- Mladi s invaliditetom iz Taekwondo kluba Maksimir su veoma sretni što mogu ugostiti vršnjake iz drugih država Europske unije u našem prekrasnom gradu Zagrebu. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na mailing listu za sudjelovanje na budućim Erasmus projektima - poručuju iz maksimirskog kluba.

Link za prijave nalazi se ovdje.

Taekwondo klub Maksimir postoji više od četiri desetljeća te godišnje organizira više od 30 domaćih i međunarodnih natjecanja i raznih sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom, u svrhu integracije mladih s posebnim potrebama u društvo.

Ciljane skupine s kojima klub surađuje, a koje su ujedno i članovi kluba, su mladi s Down sindromom, raznim deformitetima, distrofijom mišića, cerebralnom paralizom, intelektualnim teškoćama i autizmom.

 

In Portal

 

Povezane vijesti