RIJEKA Športski savez osoba s invaliditetom poziva na Europski tjedan sporta

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke najavljuje sportsku manifestaciju pod nazivom #BeActive, koja će se odviti u njegovoj organizaciji u sklopu Europskog tjedna sporta

Djeca igraju nogomet, ilustracija.

 

Manifestacija će se održati 30. rujna 2022., od 10,00 do 11,00 sati, na košarkaškom igralištu Osnovne škole Gornja Vežica, na adresi: Gornja Vežica 31, 51000 Rijeka. U slučaju kišnog nevremena, događaj će se odviti na istoj lokaciji u školskoj sportskoj dvorani.

Aktivnosti koje će se odvijati pod okriljem saveza uključivat će organizaciju i demonstraciju inkluzivnih sportskih igara za djecu pod vodstvom sportskih trenera i kineziterapeuta, dok će sudionici sportskih aktivnosti biti polaznici OŠ Gornja Vežica. U sklopu eventa demonstrirati će se različite discipline iz područja atletike. Cilj eventa #BeActive je i promocija web platforme koja je razvijena u sklopu projekta.

Projekt u sklopu kojeg se održava manifestacija zove se 'Train4Inclusive', a financiran je iz programa Erasmus+ sport. Projektni koordinator je Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, dok ostale partnere predstavljaju sljedeće organizacije: Sveučilišni sportski centar u Palermu (CUS Palermo); Bugarska udruga za razvoj sporta iz Sofije (BSDA); Sveučilište u Murciji (UMU) i Institut za simboličku analizu i razvoj informacija iz Slovenije (IPAK).

Cilj projekta 'Train4Inclusive' je razvoj metodologije i alata, koje će pobornici i akteri sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom moći koristiti kako bi nadalje razvijali te pratili napredak svojih tjelesnih, kognitivnih i društvenih sposobnosti.

 

Izvor: Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke

 

Povezane vijesti