ĐAKOVO Zlato i bronca za 'Istrijanu' na KUP prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Kao završnica hrvatske i svjetske boćarske sezone 2022., dolazi Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Rio de Janeiro, od 1. do 14. prosinca, gdje će se natjecati naš paraboćar Davor Komar kao četvrti igrač svijeta

Istrijana, Kup Hrvatske, Đakovo

 

U Đakovu je proteklog vikenda održan KUP Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, pojedinačno, a BKOSIŽ 'Istrijana' poslao nam je priopćenje o natjecanju na kojemu je osvojio zlato i broncu.

- Član našeg Kluba Davor Komar bez ijednog je poraza, sa skorom 20/3, osvojio prvo mjesto (zlato) i time obranio svoj prošlogodišnji naslov, ali i na duže vrijeme 'zabetonirao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Komaru je to ujedno i deveta zlatna titula s hrvatskih KUP-ova u njegovoj sportskoj karijeri i 23. ukupno (devet puta pojedinačno prvak Hrvatske, pet puta u parovima i devet puta KUP Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena. Član Kluba Zoran Peruško u svojoj BC1 izvrsnim utakmicama, stigao je do zaslužene bronce, trećeg mjesta – pojašnjeno je.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Kao završnica hrvatske i svjetske boćarske sezone 2022., dolazi Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Rio de Janeiro, od 1. do 14. prosinca, gdje će se natjecati naš paraboćar Davor Komar kao član Hrvatske boćarske reprezentacije i kao četvrti igrač svijeta.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti