HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Svečani doček osvajača medalja Anđele Mužinić Vincetić i Frana Skračića

Anđela Mužinić Vincetić srebro u pojedinačnoj konkurenciji na SP-u u para stolnom tenisu u španjolskoj Granadi, a Fran Skračić broncu  u parastreljaštvu u Al Ainu

Anđela Mužiniž Vincetić i Fran Skračić

Anđela Mužinić Vincetić i Fran Skračić

U prostorijama Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Sportskog saveza Grada Zagreba održana je novinarska konferencija Hrvatske parastolnoteniske reprezentacije te Hrvatske reprezentacije u parastreljaštvu, koje su sudjelovale na Svjetskim prvenstvima u španjolskoj Granadi i Al Ainu, u organizaciji HPO-a.

Kao što smo već objavili prethodnih dana, hrvatski parasportaši osvojili su dvije medalje - Anđela Mužinić Vincetić srebro u pojedinačnoj konkurenciji kategorije 3 na SP-u u para stolnom tenisu u španjolskoj Granadi, a Fran Skračić broncu u disciplini VIP (Visual impaired), deset metara, zračna puška ležeći u parastreljaštvu u Al Ainu.

Pozdravne govore uputili su Ana Sršen, dopredsjednica HPO-a i članica Izvršnog odbora HPO-a, u ime HPO-a, zatim Milan Čolić u ime Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, kao i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport, u ime Ministarstva turizma i sporta.

Uz njih, iz HPO-a prisustvovali su Aleksandar Jakovac i Dragan Katunar, zatim predstavnici Hrvatskog parastolnoteniskog saveza, Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom, Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, predstavnici klubova sportaša te Tomislav Stojak i Vjekoslav Šafranić iz Sportskog saveza Grada Zagreba.

Da podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u parastolnom tenisu u Granadi, ITTF PTT SP, održanom od 6. do 12. studenog 2022., nastupilo je rekordnih 326 sportaša iz 51 zemlje, među kojima i četvero hrvatskih predstavnika - Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić u kategoriji 3, Mirjana Lučić u kategoriji 9, a Borna Zohil u kategoriji 8.

Ove godine nije bilo igranja u ekipama, već u miks parovima te pojedinačno. Tako su u parovima nastupili Mužinić Vincetić i Dretar Karić te došli do četvrtfinala, a Borna Zohil i Mirjana Lučić u kategoriji XD17 te došli do osmine finala.

Na osmom izdanju WSPS SP, Svjetskog prvenstva u parastreljaštvu u Al Ainu, UAE, koje se održava od 3. do 17. studenog 2022., ukupno nastupa oko 300 natjecatelja iz 54 zemlje, među kojima je nastupilo i petero hrvatskih predstavnika: Fran Skračić – u kategoriji SH VIP, 10 metara zaračna puška ležeći, osvojio je broncu, a u kategoriji SH VIS, deset metara zračna puška stojeći, osvojio je deseto mjesto; Ruža Markešić – u kategoriji SH VIP, deset metara zračna puška ležeći, osvojila je 13. mjesto; Darko Golubić – u kategoriji SH VIP, deset metara zračna puška ležeći, osvojio je 14. mjesto; Ivica Bratanović – u kategoriji SH2, R4, deset metara puška, osvojio je 26. mjesto; Rudolf Petrović – u kategoriji R5, deset metara zračna puška ležeći, osvojio je 42. mjesto.

U kategoriji R9, 50 metara puška ležeći, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović ostali su bez plasmana u kvalifikacijski dio natjecanja.


Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti