SP KATAR Dejan Lovren ostavit će srce na travnjaku - ako ne bude grijao klupu

Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene, koliko god vi mene odbacivali ja ću nastaviti, poručio je Lovren novinarima

Dejan Lovren

 

Branič ruskog Zenita Dejan Lovren (33) jedan je od 'senatora' u hrvatskoj reprezentaciji koja se nakon ruskog srebra nada uspjehu i na katarskom Svjetskom prvenstvu.

Zanimljivo, Lovren je za reprezentaciju debitirao 2009. i to u prijateljskoj utakmici baš protiv Katra, domaćina ovog svjetskog prvenstva.

- Sjećam se 2009. godine, ne znam što to znači, možda je neki znak, vidjet ćemo - kazao je Lovren na konferenciji za novinare u hrvatskoj katarskoj bazi.

Ovo mu je treće svjetsko prvenstvo nako što je nastupio u Brazilu (2014) i Rusiji (2018). Nastupio je i na posljednjem EURO-u 2020. Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. propustio je zbog ozljede, a ono u Francuskoj četiri godine kasnije iz privatnih razloga.

- Teško mi je odgovoriti, osjećaj je kao kada imate dijete, prvo, drugo, treće. Svaki put si sretan. Velika mi je čast što sam ovdje, da mi je netko rekao dok sam bio dijete da ću nastupiti na tri svjetska prvenstva ne bi mu vjerovao - dodao je.

Prije četiri godine u Rusiji su Lovren i Domagoj Vida bili ključni igrači posljednje linije na putu do svjetskog srebra. U Katru će najvjerojatnije obojica čekati svoju priliku s klupe. Vatreni već godinama nisu imali takvu konkurenciju na stoperskim pozicijama.

- To je savrešena pozicija za izbornika, imamo pet kvalitetnih stopera, svaki može igrati u prvih 11. Mi smo tu, borimo se, a na kraju će izbornik odlučiti. Nikada nismo imali takvu kvalitetu, možemo biti sretni - kazao je jedan od osmorice igrača u trenutnom rosteru koji je bio i u Rusiji.

Hrvatska je prije četiri godine bila na korak do svjetskog nasova, može li to ponoviti u Katru ?

- Imamo sve što nam treba, no to treba pokazati na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova. Treba svatko odigrati najbolje. Kada imaš vjeru u sebe, svašta je moguće. Prije četiri godine smo bili jako blizu, zašto to ne i ponoviti. U nogometu je sve moguće, samo treba vjerovati.

Lovren je u travnju 2020. kazao kako "mladi igrač moraju više pokazati". Kazao je kako nije promijenio mišljenje.

- Nisam promijenio mišljenje, uvijek smatram da mladi moraju dati novu snagu, novu energiju i to pokazati. Realno, kada se dođe u reprezentaciju, zna se kakvi su standardi, to nije klub. Ako može jedan Luka Modrić, Perišić, Vida uklizavati na treninzima, onda mogu i oni. To i rade, pokazuju, željni su dokazivanja i to moraju nastaviti.

Lovren je istaknuo kako je prije četiri godine na SP u Rusiji stigao nakon finala Lige prvaka s Liverpoolom pun elana i želje dokazivanja s reprezentacijom.

- I dalje imam elan, želju i volju, I ostali dečki to imaju. Prednost je što sam sada iskusniji, znam što mi treba i na treninzima i na utakmicama. Pun sam motiva i želje za dokazivanja.

Otkrio je novinarima kako je razgovarao s bivšim suigračem iz Liverpoola Mohamedom Salahom koji s Egiptom nije uspio izboriti World Cup.

- Rekao je da će nas doći posjetiti. Sigurno je ljubomoran što nije ovdje - kazao je sa smiješkom. - Žao mi je što se nije kvalificirao.

Pitanje hoće li ovo natjecanje biti možda i njegovo posljednje ili ima i dalje motiva za igranje u reprezentaciji nije mu najbolje "leglo".

- Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene, koliko god vi mene odbacivali ja ću nastaviti - zaključio je Lovren.

Hina