PARATAEKWONDO Ivan Mikulić osvojio srebro na Grand Prixu u Riyadu

Najbolji hrvatski parataekwondoaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na završnom Grand Prix turniru u Riyadu

Ivan Mikulić, Mladen Tomić.

 

Na završnom Grand Prixu nastupilo je osam najboljih boraca sa svjetske rang liste, a 27-godišnji Splićanin je osvojio drugo mjesto.

Mikulić je s dvije pobjede protiv gruzijskog i kazahstanskog borca stigao do finala u kojem je izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Iranca Hameda Haghshenasa s 5-27.

- Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom jer je Ivan prije odlaska na turnir imao ozljedu ruke, tako da nije smio blokirati udarce - kazao je njegov trener Mladen Tomić.

- Turnir je imao oznaku G-10, što nam donosi novih 60 bodova na rang listi. S ovim natjecanjem završavamo ovu godinu i sigurno idemo prema Parizu i Paraolimpijskim igrama - dodao je Tomić.

Podsjetimo, član splitskog TK Galeba je prošle godine osvojio srebrno odličje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, ove godine je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

U Riyadu je održana i Gala večer na kojima su dodijeljene nagrade za najbolje u ovoj godini, a pobjednici su Turčin Mahmut Bozteke i njegova sunarodnjakinja Meryem Cavdar. Najbolji trener je Uzbekistanac Bobur Kozijev, a posebnu nagradu 'Borbeni duh' dobila je Ukrajina.

 

HPO/Hina

 

Povezane vijesti