Počela prva faza priprema rukometaša za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u utorak u Zagrebu i započela s pripremama za Svjetsko prvenstvo, a prvi dio priprema održat će se u Poreču do 30. prosinca

Ivano Balić

 

Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska i Poljska od 11. do 29. siječnja 2023. godine, a Hrvatska je u skupini G u švedskom Jonkopingu sa selekcijama Egipta, SAD-a i Maroka.

Na popisu izbornika Hrvoja Horvata, koji će se reprezentaciji priključiti dan kasnije, jer danas ima bundesligaški okršaj svog novog kluba HSG Wetzlara s Flensburgom, nalaze se 22 igrača. Riječ je uglavnom o provjerenim imenima. Jedino potpuno novo ime je Paolo Kraljević, desno krilo PPD Zagreba. Nakon sjajnih igara u Ligi prvaka reprezentaciji je priključen i Karpo Sirotić kao ispomoć za prvu fazu, da bi predah mogli dobiti igrači sredine terena koji su praktički igrali do ovog okupljanja.

Nažalost, reprezentacija je jako oslabljena ozljedama Davida Mandića, Halila Jaganjca, Marka Mamića, a još je neizvjesno kakva je situacija s vratarom Ivanom Pešićem. Nakon što snimi stanje igrača u sljedeća četiri dana, izbornik ima mogućnost naknadnih poziva s liste od 35 igrača koja je objavljena potkraj studenog i prijavljena IHF-u.

U sklopu priprema reprezentacija će odigrati i dva prijateljska susreta protiv Italije. Prvi je na rasporedu u četvrtak 29. prosinca u 20.15 sati u Puli, a drugi dan poslije u dvorani Hotela Diamant u Poreču. Svi prijatelji rukometa susret u Puli moći će vidjeti u izravnom prijenosom na RTL Televiziji, a drugi u Poreču je zatvorenog tipa. Nakon tog susreta i ručka, igrači odlaze kućama na dan i pol, a novo okupljanje čeka ih na Novu godinu.

 

Hina

 

Povezane vijesti