SNOW QUEEN TROPHY Shiffrin peti put osvojila krunu, Popović deseta

Amerikanka Mikaela Shiffrin po peti je put u karijeri postala pobjednicom slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu i postala najuspješnijom skijašicom u 19 godina postojanja ovog natjecanja, dok je Leona Popović završila utrku na vrlo dobrom desetom mjestu

Mikaela Shiffrin

 

Shiffrin je u dvije vožnje pokazala najbolje skijanje i s ukupnim vremenom od jedne minute i 36,42 sekundi uvjerljivo nadmašila sve konkurentice.

Drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlhovu, pobjednicu posljednja tri izdanja slaloma za Snow Queen Trophy, Amerikanka je ostavila iza sebe za 76 stotinki, a trećeplasirana Šveđanka Anna Swenn Larsson je već zaostala za 1,21 sekundu.

Leona Popović je za pobjednicom zaostala za 3,02 sekunde.

Svojom 81. pobjedom u Svjetskom kupu Shiffrin je došla na samo jednu pobjedu od rekorderke, njene sunarodnjakinje Lindsey Vonn, a pet joj bježi legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Shiffrin će se moći izjednačiti s Vonn već u četvrtak, kad je na rasporedu drugi ovogodišnji slalom za Trofej Snježne kraljice.

Današnjom pobjedom Shiffrin je poveća ukupno vodstvo u Svjetskom kupu u kojem ima 975 bodova. Na drugom je mjestu Vlhova s 586 bodova.

U redoslijedu slalomašica Shiffrin vodi s 525 bodova, ispred Švicarke Wendy Holdener (420) i Vlhove (360). Leona Popović je na diobi sedmog mjesta sa 156 bodova, dok je Zrinka Ljutić unatoč odustajanju u prvoj vožnji ostala na desetom mjestu sa 128 bodova.

Prva vožnja slaloma u četvrtak na rasporedu je od 15 sati, a start druge predviđen je za 18 sati.

 

Hina

 

Povezane vijesti