SLAVONSKI BROD Održan prvi Memorijalni turnir 'Damir Lović'

U organizaciji Šahovskog kluba osoba s invaliditetom 'Kralj' iz Slavonskog Broda održan je u nedjelju, 15. siječnja 2023., s početkom u 10 sati, u Domu HVIDR-e prvi Memorijalni turnir 'Damir Lović', u sjećanje na njihovog prvog predsjednika i velikog zaljubljenika u šah te velikog promotora sporta za osobe s invaliditetom

Zajednička fotografija nagrađenih.

 

Kako je pojašnjeno na Facebook stranici Ški Kralj Slavonski Brod, Lović je obnašao mnoge funkcije te je proaktivno djelovao cijeli svoj životni vijek motivirajući sebe i ostale osobe, prvenstveno osobe s invaliditetom. Tako je obnašao više funkcija i ostvario razne uspjehe, od kojih se posebno ističu:

- prvi predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom;

- član Skupštine Šahovskog saveza Brodsko-posavske županije;

- jedan od osnivača i prvi predsjednik Šahovskog kluba osoba s invaliditetom (ŠKI) 'Kralj', koji je došao do treće lige i postao jedan od najuspješnijih šahovskih klubova za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Uz navedeno, Lović je bio i jedan od osnivača Teniskog kluba Brod za osobe s invaliditetom i Košarkaškog kluba invalida u Slavonskom Brodu, a 2021. godine okrunio se titulom ekipnog prvaka Republike Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom.

Turniru se odazvao veliki broj natjecatelja/ica, tako da ih je sudjelovalo 83 iz četiri Županije: Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Prizor s turnira.Turnir se igrao u devet kola tempom od sedam minuta plus tri sekunde po igraču, a nakon napete borbe pobjednikom turnira proglašen je fide majstor Mario Zovko iz Šahovskog kluba 'Konaki' iz Novog Virja s osam bodova. Drugo mjesto osvojio je fide majstor Josip Soldo iz Šahovskog kluba 'Đuro Đaković' iz Slavonskog Broda sa 7,5 bodova, a treće je zauzeo majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz Šahovskog kluba 'Vina Markota' iz Pleternice sa sedam bodova. Najboljim kadetom turnira proglašen je Ivan Tomljenović s 4,5 boda, koji je branio boje Šahovskog kluba 'Vinkovci' iz Vinkovaca.

Organizator je naposljetku najbolje plasirane seniore nagradio umjetničkim slikama, koje su donirali slavonskobrodski slikari Ivan Katić, Josip Majić, Zvonko Jukić i Jozo Pišković.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti