Velški nogometni savez dogovorio iste naknade za nogometaše i nogometašice

Velški nogometni savez (FAW) postigao je dogovor s muškim i ženskim nacionalnim timovima oko jednakih novčanih naknada za međunarodne utakmice

Nogometna lopta, ilustracija.

 

- Kao dio napora FAW-a prema većoj jednakosti, s ponosom objavljujemo da su muška i ženska reprezentacija dogovorile jednaku strukturu naknada za buduće međunarodne utakmice - objavio je FAW na svojim stranicama.

- Nadamo se da će ovo omogućiti budućim generacijama dječaka i djevojčica da vide da su jednaki u cijelom velškom međunarodnom nogometu, što je također važno za društvo u cjelini - dodaje se.

Novi sporazum obuhvatit će razdoblje do i uključujući Svjetsko prvenstvo za nogometaše 2026. i Svjetsko prvenstvo za žene 2027.

Vodstvo FAW je naglasilo kako ova objava šalje poruku budućim igračima da svatko tko predstavlja Wales u seniorskim reprezentacijama ‘nosi isti dres i predstavlja istu ekipu s ravnopravne pozicije’.

Muška reprezentacija Walesa je ispala u skupini Svjetskog prvenstva u Katru i trenutačno je na 28. mjestu svjetske ljestvice, dok se njihove kolegice nisu uspjele kvalificirati za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo i zauzimaju 32. mjesto.

- FAW je moderan, progresivan savez koji se nastoji poboljšati svaki dan. Ovo je još jedan korak prema tome da postanemo jedna od najvećih svjetskih sportskih organizacija i zahvaljujemo i muškoj i ženskoj ekipi na njihovoj briljantnoj suradnji u postizanju ovog dogovora - istaknuo je izvršni direktor FAW-a Noel Mooney.

 

Hina

 

Povezane vijesti