DAVIS CUP Poznato svih 16 reprezentacija koje su osigurale grupnu fazu

Kompletiran je popis od svih 16 teniskih reprezentacija koje će igrati u grupnoj fazi Davis Cupa ove godine, a gdje su se ponovno plasirali i hrvatski tenisači

Teniska loptica, ilustracija.

 

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Austriju 3-1, a izravni plasman u završnicu po skupinama izborili su prošlogodišnji finalisti, pobjednik Kanada i doprvak Australija, kao i Italija i Španjolska koji su dobili pozivnice.

Pobjedama u kvalifikacijama prolaz u neku od skupina su ranije izborili Francuska, SAD, Švicarska, Velika Britanija, Srbija, Južna Koreja i Švedska, dok je u nedjelju to još uspjelo Čileu, Nizozemskoj, Finskoj i Češkoj.

Čile je u La Sereni svladao Kazahstan 3-1, a tijekom nedjelje bodove su Čileancima donijeli par Barrios Vera i Tabilo koji su svladali Golubjeva i Nedovjesova 6-4, 7-5 te je potom Cristian Garin sa 6-4, 3-6, 6-3 bio bolji od Aleksandera Bublika.

Nizozemska je s uvjerljivih 4-0 svladala Slovačku u Groningenu. Ključna je bila pobjeda u parovima Koolhofa i Middelkoopa od 6-3, 6-3 protiv Kleina i Molčana.

Nakon 1-1 poslije dva meča Finska je kao domaćin u Espoou svladala Argentinu 3-1. Heliovaara i Ruusuvuori su prvo nadjačali Gonzaleza i Moltenija 7-6 (5), 4-6, 6-4, a potom je Emil Ruusuvuori pobijedio Facunda Bagnisa 7-5, 6-1.

Češka je, pak, bila bolja od Portugala s 3-1 u gostima, u Maiji. Domaćin je smanjio na 1-2 nakon što su Borges i Cabral svladali češki par Machac i Pavlašek 7-5, 7-6 (4), ali je potom prolaz Česima osigurao Jiri Lehečka koji je svladao Joaa Sousu 6-4, 6-1.

 

Hina

 

Povezane vijesti