Hrvatski paraatletičari nastupili na Grand Prix mitingu u Dubaiju

Od 26. veljače do 1. ožujka u Dubaiju je održan drugi WPA Grand Prix atletski miting na kojem je nastupilo i četvero hrvatskih predstavnika - Velimir Šandor u bacanju diska, Ani Jelenić u bacanju kugle, Mirnes Omehodžić u bacanju čunja, te Marin Županović u bacanju koplja

Velimir Šandor, arhiva.

 

Bilo je to prvo natjecanje nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede na kojem je nastupio osvajač srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i bronce iz Rio de Janeira, Velimir Šandor (F52) u bacanju diska. S rezultatom 17,75 bio je prvi, međutim moramo napomenuti kako je član velikogoričkog Uspona nastupio jedini u svojoj kategoriji.

Velimir je imao svih šest ispravnih hitaca, a najdalje je bacio u četvrtoj seriji.

- Nakon travnja prošle godine i prvenstva Hrvatske u Puli nisam nastupao zbog ozljede ramena i vrata. Više sam nego zadovoljan s rezultatom jer sam se tek početkom siječnja vratio u normalan ritam treninga. Ostvario sam rezultat koji me vraća u vrh svjetskih lista, a siguran sam kako ću se ove godine dizati u rezultatima, a vrhunac sezone je Svjetsko prvenstvo u Parizu koje je u srpnju ove godine - kazao je Šandor.

Ani Jelenić (F33) u bacanju kugle je osvojila peto mjesto s novim hrvatskim rekordom 4,81 metara. Ukupno je imala pet ispravnih hitaca, a vlastiti državni rekord popravila je za 0,47 metra. Najbolja je bila Alžirka Asmahane Boudjadar s rezultatom 6,58 metara.

Marin Županović (F54) natjecao je u bacanju koplja te je s rezultatom 17,30 metara zauzeo ukupno šesto mjesto. Najdalji hitac bacio je u prvoj seriji, a imao je još dva ispravna polušaja. Slavio je Iranac Hamed Amiri s 30,35 metara.

Mirnes Omehodžić (F51) je bacanju čunja zabilježio svih šest neispravnih hitaca i ostao je bez plasmana na natjecanju.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti