Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču samo što nije počelo

Inkluzivne aktivnosti za djecu i mlade fokus su i sporta i obrazovanja u posljednjih nekoliko godina, a s obzirom na razvoj inkluzivnih projekata i programa u školskom sportu, ovakvi susreti iznimno su bitni za sve sudionike koji potvrđuju vrijednost i veselje koje im ovakva natjecanja donose

Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama, arhiva.

 

Hrvatski školski sportski savez obilježava 15. obljetnicu održavanja posebnog Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim teškoćama. Od 2008. godine stotine djece i mladih okuplja se u Poreču na natjecanjima u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnim igrama. Uz ovogodišnji pikado, ovo će događanje okupiti preko 50 škola i centara s više od 420 sudionika natjecanja na tri dana sportskih aktivnosti i natjecanja u Poreču.

Inkluzivne aktivnosti za djecu i mlade fokus su i sporta i obrazovanja u posljednjih nekoliko godina, a s obzirom na razvoj inkluzivnih projekata i programa u školskom sportu, ovakvi susreti iznimno su bitni za sve sudionike koji potvrđuju vrijednost i veselje koje im ovakva natjecanja donose.

- Dolazim već godinama na ovo Državno prvenstvo. Od organizacije, odnosa prema natjecateljima, djeci i njihovom veselju, samo riječi hvale. Uvijek se širi pozitivan duh, razvijaju se prijateljstva, sve ono pozitivno što sport donosi osim rezultata za vrhunske sportaše, to ovaj susret ima - kaže prof. Škorinić iz Zadarske županije.

Ovaj posebni sportski susret održat će se 7. i 8. ožujka 2023. godine u Plavoj laguni, a atletika 7. ožujka na stadionu Veli Jože u Poreču. Natjecanje će koordinirati Hrvatski školski sportski savez, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta s kojim organizator planira nacionalni inkluzivni projekt za uključivanje djece s teškoćama u svakodnevne sportske aktivnosti.

 

Izvor: Hrvatski školski sportski savez

 

Povezane vijesti