PLIVAČKI KLUB NATATOR Besplatno plivanje za osobe koje su preboljele covid

Najavljene su vježbe u vodi za neplivače i plivanje, koje će se provoditi na bazenu Svetice srijedom i petkom od 10 do 11 sati u trajanju od osam tjedana. Početak programa u bazenu je 15. ožujka 2023., a provjera stanja polaznika održat će se 14. ožujka od 13:30 sati

Vizual projekta.

 

Projekt Post Covid plivanje sufinanciran je od strane EU u suradnji s partnerima: Plivačkim savezom Slovenije (Plavalna zveza Slovenije), Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Niš te s profesoricom Doricom Šajber - asistenticom na Katedri za plivanje na Fakultetu za šport u Ljubljani.

Program je besplatan za korisnike i ograničen je broj mjesta.

Najavljene su vježbe u vodi za neplivače i plivanje, koje će se provoditi na bazenu Svetice, Ulica VI. Budaka 21, Zagreb, srijedom i petkom od 10 do 11 sati u trajanju od osam tjedana. Početak programa u bazenu je 15. ožujka 2023., a provjera stanja polaznika održat će se 14. ožujka od 13:30 sati. Korisnici programa se prate kroz početno i završno testiranje.

QR kod za prijavu.Obveze sudionika su da dva puta tjedno dolaze na trening, a bit će ukupno 16 treninga; da sudjeluju u početnom i završnom testiranju motoričkih sposobnosti, zbog čega će biti dodatna dva dolaska.

Post-covid sindromom smatra stanje nakon preboljelog covida 19, koji za posljedicu ima različite simptome i tegobe, kao što su neki od njih: umor, poteškoće u disanju (nedostatak zraka, kratak dah), bol u prsima, slabost mišića, gubitak ravnoteže, što dovodi do otežanosti kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti. I upravo zbog toga je važno provođenje vježbi disanja u vodi čime se smanjuje nedostatak zraka i kratkoća daha, zatim vježbe jačanja u vodi čime se poboljšava stanje mišića koji su oslabljeni uslijed bolesti, kao i plivanje kojim se poboljšava aerobni kapacitet koji je ključan za vraćanje normalne funkcije pluća te se razvija ravnoteža.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti