RUKOMET Prvo okupljanje pod Perkovčevim vodstvom

Novi hrvatski izbornik Goran Perkovac, po prvi put od kada je izabran na tu dužnost, okupio je hrvatsku mušku seniorsku rukometnu reprezentaciju u Zagrebu

Goran Perkovac

 

Pred njima su dva izuzetno važna susreta s Nizozemskom u kvalifikacijama za Euro 2024. godine. Nažalost, kao i mnogo puta do sada, s osnovnog popisa od 20 igrača koji je objavljen prije dva tjedna, otpali su Marin Šipić (ozljeda) i Luka Cindrić (bolest).

Izbornik je stoga s liste pričuva odlučio pozvati Nikolu Grahovca pa će tako na put s 19 igrača. Na popisu je nekoliko povratnika u reprezentaciju nakon dugog izbivanja. Tu su Manuel Štrlek, Luka Stepančić, Ilija Brozović, mladi Mateo Maraš i, po prvi put, Mario Šoštarić koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Naša izabrana vrsta okupila se u zagrebačkom hotelu Westin i tu će boraviti do utorka ujutro kada leti za Eindhoven. U večernjim satima čeka je trening u Kutiji šibica. Prvi susret protiv Nizozemske na rasporedu je u srijedu 8. ožujka u 19.30 sati, a uzvrat u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku u 20:15 sati.

Podsjećamo, Hrvatska je u prva dva susreta ostvarila dvije pobjede. Protiv Grčke u Varaždinu 33-25, a Belgije u gostima 30-27. Nizozemska je pak kao domaćin dobila s jedan razlike Belgiju 25-24, a zatim je poražena u Grčkoj 32-28. Ali treba reći da je u oba ta susreta bila bez svog ključnog igrača Luca Steinsa. Na Svjetskom prvenstvu ove godine u Švedskoj i Poljskoj osvojili su 14. mjesto. Ali bez obzira na to, riječ je o jednoj od najatraktivnijih reprezentacija s najvećim napretkom u posljednjih desetak godina u svijetu. Za mnoge ta ekipa igra najbrži rukomet ovoga trenutka.

Hrvatska želi biti prva na kraju kvalifikacija kako bi ostala u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba. I stoga je pred novim izbornikom i reprezentacijom izuzetno teška zadaća.

 

Hina

 

Povezane vijesti