Ragbijaši igraju pripremnu utakmicu s Bugarima

Hrvatsku ragbi reprezentaciju u naredna tri tjedna očekuju tri velika ispita, a najprije 18. ožujka u Sinju igra pripremnu utakmicu protiv Bugarske, nakon čega slijede dva susreta Europskog kupa nacija, gostovanje u Litvi 26. ožujka i doma protiv Švicarske u Makarskoj 1. travnja

Ragbi lopte, ilustracija.

 

Reprezentacija će nakon pripremne utakmice s Bugarima, zajedno s gostima iz Sinja otputovati u Split gledati okršaj Ukrajine i Švedske u Trophy diviziji. Hrvatski je ragbijaški savez, podsjetimo, ugostio Ukrajince koji će domaće utakmice tog natjecanja igrati u Hrvatskoj zbog ruske agresije na njihovu domovinu.

Direktor reprezentacije Milan Jelavić i izbornik Anthony Poša za pripremni su susret pozvali su igrače iz inozemstva - braća Mau'u i Brajković stižu s Novog Zelanda, Conci iz Argentine, Newton iz Južnoafričke Republike, Galić iz Škotske, te Perica iz Nizozemske.

Iz Makarske su pozvani Ante Majić, Marko Svaguša i Luka Kovačić, iz Mladosti Marko Buljac, Nik Jurišić, Jan Vlašić, Ilija Biškić i Matej Buljanović, iz splitske Nade Ivan Josip Kordun, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Edi Dodoja i Matthew Jurlina, iz Sinja Marko Grčić, Dražen Brčić Šušak, Nikola Pavlović, Stipe Žigo, Ivica Jukić i Stipe Brčić. Iz Zagreba dolazi Niko Vranešević, a iz inozemstva već spomenuti Daniel Mau'u, Joshua Brajković, Andrija Galić, Filip Perica, Deon Mau'u, Damir Conci i Jason Newton.

Hrvatska ove sezone nakon mnogo godina igra elitnu Trophy diviziju Europskog kupa nacija.

 

Hina

 

Povezane vijesti