OI PARIZ Dosad prodano više od tri milijuna ulaznica

Gotovo 3,25 milijuna ulaznica prodano je za Olimpijske igre u Parizu nakon prve faze prodaje koja je pokrenuta prije više od mjesec dana, što je čelnik Organizacijskoga odbora Igara Tony Estanguet ocijenio kao veliki uspjeh, unatoč kritikama oko cijena ulaznica koje neki smatraju pretjeranima, tvrdi AFP

Olimpijski krugovi u Parizu.

 

Ova prva faza puštena je u prodaju u paketima od najmanje tri ulaznice, a najviše 30, što je gotovo trećina od ukupno 10,5 milijuna ulaznica za Olimpijske igre 2024.

Od ovih 3,25 milijuna ulaznica, gotovo 13 posto prodano je po cijeni od 24 eura, 70 posto po cijeni manjoj od 100 eura i 4,5 posto po cijeni većoj od 200 eura, naveli su organizatori.

Dvije trećine kupaca su Francuzi, a među kupcima je zastupljeno ukupno 158 zemalja.

Ubrzo nakon pokretanja ove prve faze, 15. veljače, pojavile su se kritike, posebice na društvenim mrežama, zbog cijena koje se ponekad smatraju previsokim za pojedina mjesta, poput ulaznica od 690 eura za večernji program atletike.

Organizatori se pravdaju, podsjećajući da će milijun ulaznica po cijeni od 24 eura u konačnici biti ponuđeno javnosti, a 5 milijuna ulaznica po 50 eura i manje.

Druga faza prodaje ulaznica, ovoga puta pojedinačne, kreće od 15. ožujka novim izvlačenjem, a u prodaju će biti pušteno 1,5 milijun ulaznica.

 

Hina

 

Povezane vijesti