ŠKOLSKI SPORT Smijeh i znoj s 420 učenika i sportskom čarolijom

Sunce se nadvilo nad Porečom i učenici su nestrpljivo čekali da krenu natjecanja. Dok se na atletskom stadionu Veli Jože odvijala atletika, topla voda na bazenima Kantrida u Rijeci čekala je da učenici uskoče i otplivaju po medalje

Zajednička fotografija.

 

Hrvatski školski sportski savez je i ove godine u Poreču ugostio 58 škola, odgojno-obrazovnih centara te centara za rehabilitaciju na još jednom izdanju Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim teškoćama. Prije čak 15 godina održan je prvi ovakav susret, a na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je više od 420 učenika s različitim teškoćama.

U ponedjeljak, 6. ožujka u hotelu Plavi, uz riječi glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i gradonačelnika grada Poreča Lorisa Peršurića, otvoreno je ovogodišnje natjecanje

- Dvije stvari volim vidjeti - osmijeh na dječjem licu i znojno lice nakon dobre vježbe. Vi ćete nam u sljedećih dva dana pružiti oboje i to me zaista veseli. Sretno svima - rekao je Dujić.

Sunce se nadvilo nad Porečom i učenici su nestrpljivo čekali da krenu natjecanja. Dok se na atletskom stadionu Veli Jože odvijala atletika, topla voda na bazenima Kantrida u Rijeci čekala je da učenici uskoče i otplivaju po medalje.

Nakon atletike i plivanja, učenici su imali slobodno vrijeme za ručak i druženje, a poslijepodne su krenuli u dvoranu Intersport gdje se odvijalo natjecanje u stolnom tenisu.

Konačne rezultate za sve sportove i discipline možete pronaći na ovoj poveznici.

Iako su svi učenici njegovali kolegijalnost i #fairplay, učenica Josipa Štefković iz Srednje škole Prelog posebno se istaknula i dobila fair play karton. Naime, Josipa se protivnici ponudila da ju izmasira nakon ozljede te ju čuvala dok nije došla njena voditeljica koja je znala kako postupiti.

- Nisam znala da ću dobiti Fair play karton i ovo mu puno znači. To će mi biti lijepa uspomena i mislim da svi trebaju biti fer - kaže nam veselo Josipa.

Nakon napornog dana i natjecanja, učenike je na večernjem druženju u hotelu Plavi brojnim trikovima i interaktivnom čarolijom zabavljao istarski mađioničar Stefano, a on i njegovi 'asistenti', upravo natjecateljice i natjecatelji ovog prvenstva, zabavili su se i nasmijali sve prisutne.

Glazbeni je program potrajao do kasnih večernjih sati.

 

 Izvor: Hrvatski školski sportski savez

 

Povezane vijesti