Počelo pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u 2023. godini

U Zagrebu je proteklog vikenda, 11. i 12. ožujka 2023., održan prvi prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u 2023. godini

Prizor s natjecanja.

 

Iz BKOSIŽ Istrijana javljaju da je Davor Komar bez ijednog poraza, s pet odigranih šest utakmica (tri u skupini polufinale i finale), osvojio prvo mjesto i ponovno 'zaključao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Drugi član 'Istrijane', Zoran Peruško, u dva je dana natjecanja pokazao zašto je godinama u vrhu hrvatskog boćanja u svojoj BC1 kategoriji. Vrhunskim igrama zasluženo je osvojio broncu i prve ovogodišnje bodove na Hrvatskoj rang listi, gdje se trenutno također nalazi na trećem mjestu.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Sljedeće što slijedi je međunarodni turnir World Boccia Challenger u organizaciji Svjetske boćarske organizacije (BISFED), Hrvatskog paraolimpijskog odbora i našeg Hrvatskog saveza osoba s invaliditetom, koji će se održati u Zagrebu od 25. ožujka do 2. travnja 2023. godine. Slijedi vrlo izazovna boćarska godina i posljednja 'sakupljanja' bodova za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Izvor: BKOSIŽ Istrijana

 

Povezane vijesti