‘Vatreni’ posjetili Dječji dom Maestral u Splitu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, reprezentativci Marko Livaja, Mario Pašalić, Joško Gvardiol, Josip Juranović i Martin Erlić te team menadžerica Iva Olivari posjetili su Dječji dom Maestral u Splitu, ustanovu koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Zlatko Dalić

 

Dolazak ‘Vatrenih’ izazvao je oduševljenje među djecom. Izbornika i reprezentativce dočekao je dječji špalir, pjesma, čak i torta posvećena njima u čast.

- Zaista mi je drago što smo došli i prilagodili raspored za druženje s djecom. Hvala im na emociji koju su pokazali, djeca su iskrena, svi su u hrvatskim dresovima, navijaju, podržavaju. Nadam se da će nam Split i ovaj put biti sretan, kao i svaki grad u Hrvatskoj. Želimo da reprezentacija donese veselje, sreću i zajedništvo, da okuplja hrvatski narod. Jako je lijepo što smo doživjeli ovakav doček, sreća i emocija je obostrana - rekao je izbornik Zlatko Dalić za HNS.

- Lijepo je vidjeti naše male obožavatelje. Stvarno je lijep doček, nadam se da ćemo u budućnosti imati još više ovakvih akcija. Za ovo živimo i zbog ovakvih trenutaka igramo nogomet. Znamo svi koliko je njima bitno, tako smo i mi nekad bili mladi i bilo nam je stalo vidjeti nekoga. Mislim da je danas puno jednostavnije doći do onoga tko ti je idol i ovo je stvarno lijepa gesta - dodao je napadač Hajduka Marko Livaja.

Svi su se željeli slikati s igračima i izbornikom, ugrabiti ‘selfi’ ili autogram za uspomenu. Pucali su se i penali na igralištu kraj ustanove.

- Nama je posebno drago što nas se od malih nogu podržava. I ja sam se ovako gurao da dobijem koji potpis ili fotografiju. Vjerujem da i njima ovo znači jako puno, trebamo izdvojiti vremena i pružiti im priliku da uživaju - naglasio je branič RB Leipziga Joško Gvardiol.

Ravnateljica Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin je naglasila kako je ovo ‘nezaboravan dan za djecu i mene’.

- Nakon što su naša djeca pratila Svjetsko prvenstvo, usudila sam se poslati poziv HNS-u da posjete našu djecu, da uvesele 150 naših korisnika. Bila sam presretna kad je gospođa Iva Olivari rekla da stižu, što se danas i ostvarilo. Djeca su presretna, danima su bila uzbuđena. Svi su dobili originalne potpisane dresove, imat će trajnu životnu uspomenu - istaknula je ravnateljica Burazin.

 

Hina

 

Povezane vijesti