TENIS U KOLICIMA Maretić osvojio dvostruku krunu na prvenstvu Hrvatske

Na terenima TC Maksimir u Zagrebu održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima koje je obilježio Splićanin Sven Maretić osvojivši dvostruku krunu

Sven Maretić

 

Član teniskog kluba osoba s invaliditetom Split 2020 je osvojio naslov u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Maretić je na putu do titule prvaka stigao bez izgubljenog seta porazivši Jozu Miloša sa 6-0, 6-1, Dražena Mikšića 6-0, 6-2, te u finalu Antu Joskića sa 6-4, 6-2.

Treće mjesto osvojio je Mikšić pobjedom 6-0, 6-1 protiv Marija Sosnika.

Maretić je slavio i u konkurenciji parova zajedno s Draženom Mikšićem (TKOI Sirius). U finalu su pobijedili Antu Joskića i Antu Kolunđiju sa 6-1, 6-1.

- Prezadovoljan sam, na putu do titule nisam izgubio set, samo devet gemova - kazao je Maretić nakon turnira na kojem je sudjelovalo osam igrača iz pet klubova.

- Ulazak u godinu je bio nešto slabiji, međutim popravio sam neke stvari koje je trebalo i na dvoransko prvenstvo sam došao spreman i 'nabrijan'. Imao sam jasan plan i cilj igre. Dignuo sam agresivnost - dodao je.

Sada slijedi međunarodni turnir u Splitu, pa Italija, a od šestog mjeseca se počinju skupljati bodovi za Paraolimpijske igre u Parizu.

- Sve misli su uperene prema Parizu, no konkurencija je vrlo jaka. Bodovi se skupljaju do 1. lipnja 2024. godine. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti dogurati - poručio je Maretić.

Lista se zaključava 1. lipnja 2024. godine, a za plasman u Pariz treba biti među 48. Najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima na ITF ljestvici je Joskić koji je trenutačno na 61. mjestu, dok je Maretić na 103. poziciji.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti