Josip Sesar novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Aktualni trener Cibone Josip Sesar imenovan je novim izbornikom hrvatske muške košarkaške reprezentacije, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u četvrtak

Josip Sesar

 

Sportski direktor HKS-a Aleksandar Petrović, koji je od rujna prošle godine do veljače ove godine obnašao dužnost v.d. izbornika, tražio je dugoročnije rješenje za poziciju izbornika hrvatske reprezentacije, a nakon što je obavio mnoge razgovore s potencijalnim kandidatima nedavno je Upravnom odboru uputio dva prijedloga: Josipa Sesara i Darija Gjergju. Upravni odbor se odlučio za Sesara.

Nakon odlične igračke karijere tijekom koje je nastupao za reprezentaciju na tri EuroBasketa (1997.,1999. i 2001.) te je osvajao naslove prvaka Hrvatske s Cibonom, Splitom i Zadrom, Sesar se trenerskim poslom počeo baviti 2010. godine. Prvi put se kao član stručnog stožera pojavio u reprezentaciji 2018. godine kao pomoćnik Dražena Anzulovića, a bio je i pomoćnik Petroviću posljednjih mjeseci. Ranije ove godine je kao trener Cibone osvojio i svoj prvi trenerski trofej - Kup Krešimira Ćosića.

Sesara očekuje neobično aktivno ljeto jer Hrvatska sudjeluje u dva službena natjecanja, najprije je na rasporedu posljednji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo između 19. srpnja i 5. kolovoza, a zatim i pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre od 12. do 20. kolovoza.

 

Hina

 

Povezane vijesti