U zagrebačkoj Areni otvoreno Europsko prvenstvo u hrvanju

U zagrebačkoj Areni otvoreno je 74. izdanje Europskog hrvačkog prvenstva koje se održava u Zagrebu od 17. do 23. travnja

Prizor s otvaranja.

 

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja, među kojima i 13 hrvatskih predstavnika, koji će se nadmetati u slobodnom stilu, te grčko-rimskom stilu hrvanja.

- Ispred nas je veliko, povijesno prvenstvo za naš savez. Ljestvica je podignuta visoko, najviše. Trudimo se da ovo bude najbolje organizirano Europsko prvenstvo ikada - kazao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Predsjednik Međunarodne hrvačke federacije (UWW) Nenad Lalović je naglasio kako je ovo EP kruna u dosadašnjoj organizaciji brojnih hrvačkih natjecanja u ‘Lijepoj našoj’.

- Ovo je veliki događaj, prvi korak prema Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je u posljednjem desetljeću napravila veliki posao u organizaciji brojnih hrvatskih natjecanja, a ovo EP je kruna za sve učinjeno - kazao je Lalović.

- Hrvatska je zemlja sporta i sjajnih sportskih rezultata. Vjerujem kako je i ispred hrvatskog hrvanja sjajna budućnost - dodao je Lalović proglasivši EP otvorenim.

Prisutnima se obratila i ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac.

- Veseli me što je naša zemlja domaćin još jednog velikog sportskog događaja, što ćemo ovoga tjedna u Zagrebu ugostiti najbolje europske hrvače i hrvačice. Ovoga tjedna u Hrvatsku dolaze i najbolji relijaši svijeta. U posljednjih pet godina Hrvatska je ugostila više od 100 velikih sportskih manifestacija što samo potvrđuje kako je Hrvatska zemlja sporta i sportaša.

U ime Grada Zagreba dobrodošlicu i što bolje rezultate poželio je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Prva tri dana natjecanja na rasporedu je slobodno hrvanje, od srijede do petka borit će se žene, a od 21. do 23. travnja na rasporedu je grčko-rimski stil.

Prvog dana natjecanja nastupio je jedan hrvatski predstavnik, Kreško Škugor, u kategoriji do 79 kg u slobodnom stilu, no izgubio je u prvoj rundi kvalifikacija od bivšeg svjetskog prvaka Rusa Hetika Cobolova koji od 2021. nastupa za Srbiju.

 

Hina

 

Povezane vijesti