PARIZ 2024. Lažni volonteri prijete sabotažom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara

Jedan ekološki aktivist rekao je kako će organizacija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu negativno utjecati na okoliš i koristiti velikim tvrtkama i eliti, a ne lokalnom stanovništvu

Pariz, OI i POI

 

Aktivisti za zaštitu okoliša 'Saccage 2024' planiraju omesti Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine novačenjem lažnih volontera, otkrio je jedan od aktivista.

- Volontiranje bi trebalo biti za opće dobro, a to nije slučaj s Olimpijskim igrama, ono nema dobrotvorne ciljeve - rekao je član Saccage 2024 Arthur, koji nije želio otkriti svoje puno ime.

Ovaj 25-godišnji ekološki aktivist koji živi u Saint-Denisu, gdje će biti organiziran dio natjecanja na OI, planira omesti Igre iznutra ako bude odabran kao volonter.

Dodao je kako će organizacija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu negativno utjecati na okoliš i koristiti velikim tvrtkama i eliti, a ne lokalnom stanovništvu.

Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara žele angažirati čak 45.000 volontera, a rok za prijave je 3. svibnja. Od kandidata se traži da pokažu svoju motiviranost i iskustvo, a za pojedine zadatke bit će održani intervjui.

Iz Saccage 2024. nisu otkrili koliko se njihovih članova prijavilo za volontiranje, no kazali su kako je došlo do porasta interesa nakon što je predsjednik Emmanuel Macron progurao vrlo nepopularan zakon kojim bi se dobna granica za odlazak u mirovinu podigla sa 62 na 64 godine.

Ovo ne bi bilo prvi put da aktivisti koriste Olimpijske igre za promicanje svojih ciljeva, rekao je Jules Boykoff, politolog sa Sveučilišta Oregon.

- Novac potrošen na Olimpijske igre ne troši se na osnovne potrebe kao što su stanovanje, obrazovanje, zdravstvena skrb i mirovine. Igre su meta visokog profila aktivističkog gnjeva - rekao je.

In Portal / Hina

 

Povezane vijesti