Održano dvodnevno Europsko prvenstvo u kuglanju za gluhe

Hrvatske kuglačice osvojile su naslov europskih prvakinja, a velik doprinos ovom izvrsnom rezultatu dala je Mirjam Gelemanović iz Davora

Zajednička fotografija s natjecanja.

 

Mirjam Gelemanović je srušila 540 čunjeva, a time ostvarila i zapažene rezultate medu ženama. Bila je najbolja u ekipi, ali i najbolja kuglačica.

U ženskoj reprezentaciji gluhih, osim Mirjam Gelemanović, bile su i Matea Šipić iz Splita koja je srušila 529 čunjeva te Natalija Sonički iz Karlovca s 517 srušenih čunjeva. Kuglačice su ukupno srušile 1586 čunjeva čime su ostvarile 1. mjesto. Drugo i treće mjesto su osvojile Njemice.

Kod muških reprezentativca najviše se iskazao Tihomir Bratić koji je srušio 585 čunjeva. Ostali rezultati su sljedeći: Igor Kolarić je srušio 546 čunjeva, Josip Puškadija 544, Željko Miličević 537 i posljednji je bio Vlado Deanović koji je srušio 523 čunja.

Ekipno muški reprezentativci Hrvatske su osvojili 3. mjesto s 2735 srušenih čunjeva. Prvo mjesto su osvojili Njemci, drugo mjesto Austrijanci.

U muškoj ekipi bila su 4 igrača plus rezerva, a kod žena 2 igračice plus rezerva. Svi igrači sudjeluju u bacanju kugle, ali najslabiji rezultat se ne računa, samo prva četiri najbolja rezultata.

 

Izvor: Športska Udruga gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti