Na humanitarnoj utrci Wings for Life World Run prikupljeno 5,8 milijuna eura

Deseta jubilarna humanitarna utrka Wings for Life World Run održana je 7. svibnja 2023. godine, kao i uvijek u cijelom svijetu s početkom u isto vrijeme u 12 različitih vremenskih zona, na sedam službenih utrka na lokaciji i više od 240 utrka održanih uz pomoć mobilne aplikacije

Start utrke.

 

U Hrvatskoj se utrka tradicionalno trčala uživo na lokaciji u Zadru gdje je 6500 trkačica i trkača zajedno startalo u 13 sati na suncem okupanoj Liburnskoj obali i zatim put Jadranske magistrale prema Šibeniku. Zanimljivo je kako je utrka u Zadru jedina utrka na svijetu koja se čitavom svojom rutom trči uz more.

U muškoj konkurenciji u Zadru se najbolje snašao Tomasz Osmulski iz Poljske, koji je i prošle godine pobijedio u Zadru, a ove godine ga je presretačko vozilo ulovilo na 50. kilometru. U ženskoj konkurenciji najviše kilometara prešla je Nataša Šustić (46 kilometra), a kod sudionika u kolicima najbolji su bili Marija Nikoleta Divanović (11 km) i Ante Kolunđija (22 km).

U globalnom poretku presretačko vozilo najduže je u muškoj konkurenciji lovilo Jo Fukudu iz Japana koji je pretrčao 69 kilometara, dok je u ženskoj konkurenciji najdalje odmaknula Kasia Szkoda iz Poljske s 55 kilometara.

Ove je godine na utrci u svijetu sudjelovalo ukupno 206.728 sudionika koji su zajedno prešli 1.573.221 kilometara skupivši pri tome donacije u iznosu od 5,8 milijuna eura koji će u stopostotnom iznosu biti namijenjeni istraživanju leđne moždine i pronalaženju lijeka za ozljede leđne moždine.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom doprinos ovogodišnjoj utrci dali su Andreja, Ana-Marija, Maja, Natalija, Lidija, Marko, Toni i Darijo te prijatelji/pridruženi članovi tima Helena, Darija i Toma.

 

Fotografija: Tomislav Može

Izvor: Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti