STOLNI TENIS Anđela Mužinić Vincetić osvojila srebro, a Helena Dretar Karić broncu

Najbolje hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić nastavljaju s odličnim rezultatima ove sezone na turniru I Feel Slovenia Open u Laškom

Anđela Mužinić Vincetić

 

Nakon slavlja na Masters Para Open 2023. turniru u Podgorici, Mužinić Vincetić je osvojila srebro na velikom turniru I Feel Slovenia Open u Laškom.

Na jednom od najvećih svjetskih turnira ove godine nastupa više od 400 sudionika iz 51 zemlje svijeta, među kojima i petero hrvatskih reprezentativaca. Koliko je ovo jak turnir možda i najbolje pokazuje podatak kako je kineska reprezentacija u Sloveniju stigla s delegacijom u kojoj je 50 osoba.

Najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji 3 osvojivši srebrnu medalju.

Svjetska doprvakinja je u skupini osvojila prvo mjesto s dvije pobjede, u četvrtfinalu je bila bolja od Slovakinje Alene Kanove s 3-0, da bi u polufinalu porazila našu drugu igračicu Helenu Dretar Karić s 3-1. Nažalost, u finalu je izgubila od Kineskinje Juan Xue s 1-3. Kineskinja je tako uzvratila Anđeli za nedavni poraz u finalu turnira u Podgorici gdje je naša paraolimpijka pobijedila s 3-2.

Dretar Karić je porazom u polufinalu osvojila broncu, baš kao i Koreanka Jiyu Yoon. Helena je u skupini bila druga iza Yoon, a u četvrtinalu je slavila protiv Brazilke Marliane Santos s 3-2.

Od ostalih naših predstavnika 16-godišnji Borna Zohil je u skupini 8 osvojio prvo mjesto u skupini, u osmini finala je bio bolji od Mađara Andraša Csonka (3-2), da bi u četvrtfinalu izgubio od Britanca Williama Wilsona s 0-3. Pavao Jozić koji je također prošao grupu kao prvi, u osmini finala je izgubio od Tajlanđanina Chalermponga Punpooa s 0-3. Tomislav Špalj u kategoriji 4 nije prošao skupinu.

Turnir se nastavlja konkurencijom parova.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti