Na Zapadnoj obali otkrivene ploče osvajača medalja na POI i na OI gluhih

Na Zapadnoj obali u utorak je održana svečanost otkrivanja ploča splitskim osvajačima medalja na Paraolimpijskim igrama i Olimpijskim igrama za gluhe

Zajednička fotografija.

 

Postavljeno je dvadeset i pet brončanih ploča, a na prigodnoj svečanosti, unatoč ne baš sjajnim vremenskim prilikama, okupilo se mnoštvo sportaša, osvajača medalja, članova klubova, predstavnika gradskih i javnih ustanova i institucija.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak na svečanosti je istaknuo kako je Split ponosan što obilježava povijesne uspjehe sportaša iz tog grada.

- Danas je jedan od onih dana kada smo posebno ponosni na naš grad, ponosni smo zato što obilježavamo povijesne uspjehe naših sportaša i što na istu razinu postavljamo uspjehe svih naših osvajača medalja - poručio je gradonačelnik Puljak.

Na Zapadnoj obali od danas je ukupno 100 pločica sa imenima splitskih sportaša koji su osvajali odličja na Olimpskim i Paraolimpijskim igrama te na Olimpijskim igrama za gluhe.

Splitski osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama su atletičarka Antonija Balek, stolnotenisačica Anđela Mužinić, plivač Dino Sinovčić i taekwondaš Ivan Mikulić.

U njihovo ime i u ime svih paraolimppijaca zahvalio se Mijo Bakić, predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita koji je istaknuo da je postavljanjem brončanih ploča na Zapadnoj obali splitski parasport ušao u anale velike sportske obitelji ravnopravno sa drugim vrhunskim sportašima ovog grada.

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama gluhih kojima su postavljene ploče su: atletičari Božidar Tironi i Marica Puškarić, nogometaš Josip Radić, rukometašice Blaženka Sinovčić, Milka Dujić i Marija Milas, rukometaši Boško Kevo, Marko Delić, Petar Ljubić, Mario Lušić, Dragan Firić, Roko Kvesić, Mario Bašić, Pero Jukić, Oliver Lušić, Ilija Perak, Marjan Turković i Mateo Perak te Matea Kolovrat iz taekwondoa.

 

Hina

 

Povezane vijesti