FORMULA 1 Utrka u Imoli otkazana zbog poplava

Velika nagrada Emilije Romagne u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj talijanskoj regiji, rekli su organizatori u srijedu

Red Bull formula, ilustracija.

 

- Donesena je odluka o odgodi jer nije moguće sigurno organizirati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji - priopćili su organizatori.

- Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutku... Također želimo odati priznanje radu hitnih službi koje čine sve što mogu kako bi pomogle potrebitima.

Ranije je talijanski ministar prometa Matteo Salvini pozvao na odgodu utrke u Imoli zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sjevernoj Italiji. Najmanje tri osobe su poginule, a tisuće su evakuirane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romagna.

Utrka u Imoli šesta je etapa sezone, a slijede je VN Monaka i VN Španjolske sljedeća dva vikenda.

Red Bull je do sada pobijedio u svakoj utrci, a dvostruki svjetski prvak Max Verstappen ima 14 bodova više od momčadskog kolege Sergija Pereza.

Osoblje Formule 1 je zamoljeno da napusti stazu u utorak zbog straha od poplava jer je razina vode u rijeci Santerno koja teče uz stazu porasla.

Bolidi bi trebali stići na stazu tek u petak, ali dio osoblja je već stigao jer trebaju postaviti garaže.

Talijanska agencija za civilnu zaštitu u ponedjeljak je izdala crveno upozorenje za vremenske uvjete za sjevernu regiju.

 

Hina

 

Povezane vijesti