STRMEC Održan prvi Festival sportske rekreacije Zagrebačke županije

Savez sportske rekreacije 'Sport za sve' Zagrebačke županije organizirao je proteklog vikenda u Samoboru i pored jezera Kipišće u Strmcu u Svetoj Nedelji 1. Festival sportske rekreacije Zagrebačke županije

Zajednička fotografija.

 

Festival je obuhvatio niz rekreativnih i preventivno zdravstvenih aktivnosti - nordijsko hodanje, biciklizam, aerobik, planinarenje, tai-chi, jogu, nutricionističko savjetovalište, mjerenje šećera i krvnoga tlaka...

- Građanima želimo predstaviti udruge za rekreaciju, pokazati im čime se one bave - rekla je Ljiljana Šurbek Bošnjak, predsjednica SSR-a 'Sport za sve' Zagrebačke županije.

Projektom 'Sport za sve' građanima se želi približiti tjelesna aktivnost kao zdrava navika i prevencija zdravlja, a kroz Festival sportske rekreacije dodatno ih educirati o prednostima bavljenja tjelesnim vježbanjem.

- Dobro znamo da se nikada nije živjelo stresnije. Kako bismo mogli opstati u ovome svijetu, u svakodnevnoj žurbi, moramo barem pola sata dnevno odvojiti za sebe, za rekreaciju. Ako se ne možemo baviti klasičnim sportom nema isprike ne uključiti se u aktivnosti koje organiziraju udruge za sportsku rekreaciju - otvorivši Festival rekla je Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije.

 

Izvor: Zagrebačka županija

 

Povezane vijesti