U sklopu utrke 'Medvednica trail' održat će se i Otvoreno prvenstvo Zagreba u trailu

U nedjelju, 28. svibnja 2023., starta treće izdanje utrke 'Medvednica trail', koja će u Parku prirode Medvednica okupiti gotovo 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske i čak 17 zemalja svijeta, a u sklopu utrke održat će se i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu

Vizual.

 

Staze na utrci su prilagođene svim razinama spremnosti pa se tako može odabrati kraljevska dionica od 60 kilometara - Kameni svati 60K samo za one najspremnije, staza Plazur 30K je za one iskusne trail trkače, a staza Gorščica 15K i Hunjka 5K idealne su za početnike u trail trčanju. Za one željne timskog sporta tu je Timska utrka 30K, a kako bi i djecu upoznali sa svijetom traila održat će se Dječja trail utrka - Mali patuljak sa stazom idealnom za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Utrke za djecu potpuno su besplatne, a osim trčanja i vrijednih nagrada za najbrže, djeca će se zabaviti uz veliki napuhanac te okrijepiti uz topli obrok koji čeka natjecatelje svih utrka.

Također je najavljeno da će se u sklopu utrke 'Medvednica trail' održati i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu, u organizaciji Društva športske rekreacije 'Aktivan život' i Zagrebačkog atletskog saveza. Prvenstvo će se trčati povodom Dana grada Zagreba, koji se obilježava 31. svibnja te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Na Otvorenom prvenstvu mogu sudjelovati svi zainteresirani, natjecatelji iz Hrvatske i inozemstva bez obzira jesu li članovi atletskih klubova, drugih sportskih klubova ili su individualci. Službena staza Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu je PLAZUR 30K.

- Pozivamo sve trail trkače i trkačice, sve one koji će to tek postati i sve građane grada Zagreba da dođu na Medvednicu, livada Hunjka, 28. svibnja, i provedu sjajan obiteljski dan u prirodi - pozivaju organizatori.

Više informacija i prijave nalaze se ovdje.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti