Petogodišnjem Marku, koji pati od iznimno rijetke bolesti, operaciju omogućili Dinamo i zaklada Viktorija

"U namještenom stanu u Zagrebu omogućujemo boravak roditeljima čija se djeca liječe u bolnicama, a uz pomaganje u nabavci lijekova i ortopedskih pomagala ovo je prvi slučaj plaćanja troškova operacije", rekla je Đurđica Jurić, upraviteljica Zaklade Viktorija. Polovicu iznosa, 2.300 eura ili 16.000 kuna, namirili su igrači NK Dinamo koji su Marka, inače velikog navijača modrih, pozvali na današnju kup utakmicu protiv Hajduka i predložili da izvede prvi udarac susreta

Marko Mišković, petogodišnji veseo i pričljiv dječak iz Petrinje, među 15 je osoba na svijetu s rijetkom anomalijom mokraćnog kanala i oba bubrega na lijevoj strani. Operacija se ne može obaviti u Hrvatskoj, a njegova mama Andreja dogovorila je operativni zahvat 28. siječnja 2014. u privatnoj klinici u Beogradu, s plaćanjem 4.500 eura. Nezaposlena i samohrana toliko nije imala pa je javnim apelom zamolila pomoć i jučer je namiren cijeli iznos troška.

U obiteljsku kuću Kihalića, gdje s djedom i bakom žive majka i sin, osobno je odluku i potvrdu o uplati 15.000 kuna donijela jučer županica Marina Lovrić-Merzel. Malog Marka darivala je i igračkama te košarom voća i slatkiša. Sredstva su izdvojena iz sisačko moslavačke Zaklade Viktorija koja je osnovana za pomoć djeci oboljelih od zloćudnih i drugih teških bolesti.

– U namještenom stanu u Zagrebu omogućujemo boravak roditeljima čija se djeca liječe u bolnicama, a uz pomaganje u nabavci lijekova i ortopedskih pomagala ovo je prvi slučaj plaćanja troškova operacije, rekla je jučer Đurđica Jurić, upraviteljica Zaklade Viktorija. Polovicu iznosa, 2300 eura ili 16.000 kuna, namirili su igrači Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba, koji su Marka, inače velikog navijača modrih, pozvali na današnju kup utakmicu protiv Hajduka i predložili da izvede prvi udarac susreta.

– Među dinamovcima je humanitarnu akciju pokrenuo klupski liječnik specijalista, dr. Ivica Smodek, rodom iz Petrinje, djelatnik našeg Doma zdravlja, a „posuđen“ modrima. S prijedlogom mi se javio još sa utakmice u Ukrajini, nastavio u Zagrebu i od igrača u ponedjeljak uplatio pola troškova. Danas ću Marka i njegovu mamu voziti na utakmicu u Maksimir, rekao nam je dr. Krešo Kovačićek, ravnatelj Doma zdravlja Petrinje, koji je koordinirao ovaj dio humanitarne pomoći.

Iz Dinama su nam još javili da svaki zainteresirani Petrinjac može dobiti besplatnu ulaznicu, uz poziv Željka Kordića na broj mobitela 098 256 625, te prisustvovati derbiju i ispucavanju prve lopte od strane Marka Miškovića.

VLM

Foto: ps-portal.eu