Spektakl u splitskom HNK: Splitsko 'Srce' izvelo mjuzikl 'Srce na sceni'

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom 'Srce' priređuje koncerte i predstave kako bi njihovi članovi dokazali sebi i drugima da mogu napraviti puno toga, te dobili samopouzdanje i u raznim situacijama bili spremni i sposobni zauzeti se za sebe

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom članovi splitske Udruge osoba sa cerebralnom paralizom "Srce", te brojni volonteri izveli su na velikoj pozornici splitskog HNK-a mjuzikl "Srce na sceni".
Scenarist i režiser mjuzikla je glumac Slavko Sobin, a voditelj glazbenih radionica udruge "Srce", Marijo Bavčević, napisao je glazbu.

Sobin je istaknuo kako se radio s nekoliko profesionalnih ansambla, ali ansambl udruge "Srce" je najtolerantniji, najvrijedniji i najsrčaniji od svih.

"Svatko od njih igra nekoliko uloga, glume sebe, glume verzije sebe koje vidi on, ali glume i koke, poštare, policajce", dodao je.

Dvadesetak mladih ljudi s različitim vrstama invaliditeta, od cerebralne paralize do autizma, mjesecima su marljivo spremali mjuzikl u kojem se isprepleće priča o nastanku same predstave, ljubav i nečasne radnje, te bogatstvo i siromaštvo.

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom "Srce" priređuje koncerte i predstave kako bi njihovi članovi dokazali sebi i drugima da mogu napraviti puno toga, te dobili samopouzdanje i u raznim situacijama bili spremni i sposobni zauzeti se za sebe.

Sponzor mjuzikla je Rotary Club Split Novi, dok se Grad Split pobrinuo za prijevoz. Probe su se održavale u Centru Slava Raškaj.

Hina

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL