Majstor borilačkih vještina Mirsad Bećirović oduševio publiku na EP u judu za slijepe u Mađarskoj

Bećirović se natjecao u kategoriji B1 slijepi do 66 kilograma te je, unatoč izgubljenoj borbi, ostavio dvoranu bez daha impresivnim nastupom jer je nakon trideset sekundi bacio turskog reprezentativca u kategoriji B3 (slabovidan)

Karlovčanin Mirsad Bećirović, hrvatski reprezentativac, završio je svoj nastup na Europskom prvenstvu u judu za slijepe održanom u Mađarskoj, plasiravši među prvih petnaest u konkurenciji 130 natjecatelja iz 23 zemlje.
Bećirović se natjecao u kategoriji B1 slijepi do 66 kilograma te, unatoč izgubljenoj borbi, ostavio je dvoranu bez daha impresivnim nastupom jer je nakon trideset sekundi bacio turskog reprezentativca u kategoriji B3 (slabovidan) yoko otoshi.
Uz tim Hrvatske judo reprezentacije za slijepe, u sastavu Bećirović i trener Romija Radočaj Naglić, bila je i naša jedina međunarodna sutkinja u judu za slijepe Jadranka Pongrac. Tim hrvatske reprezentacije sudjelovao je i na seminaru o razvoju juda za slijepe te su uspostavljeni kontakti i mogućnosti suradnje u razvoju juda s francuskim, švedskim i turskim predstavnicima nacionalnih organizacija juda za slijepe.
Troškove odlaska na Europsko prvenstvo u judu za slijepe održanom u Mađarskoj snosio je HPO, a trenažni proces u Judo klubu slijepih Labrador podupiru Karlovačka športska zajednica, Savez športova Karlovačke Županije, Grad Karlovac i Sportski savez invalida Karlovačke županije.
Bećirović nastavlja s radom i pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u judu za slijepe iduće godine, a za domaćina su kantidati Rusija, Turska i  SAD.

Romija Radočaj Naglić