Anđela Mužinić Vincetić osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Sheffieldu ostvarivši jedan od svojih najvećih uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji

Anđela Mužinić Vincetić

 

Nakon što je prošle godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Granadi, Mužinić Vincetić je ove godine postala najbolja na 'Starom kontinentu'.

Njezina je to četvrta medalja u pojedinačnoj konkurenciji na Europskim prvenstvima, ali i prvo zlato nakon dva srebra (2015., 2017.) i jedne bronce (2019.).

- Sretna sam jer je ovo moja četvrta medalja s europskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji, te prvo zlato. S ovom medaljom sam izborila i Paraolimpijske igre u Parizu jer prvaci kontinenata imaju direktan plasman za Pariz - kazala je Anđela Mužinić Vincetić.

Na putu do zlata u kategoriji 3 je ostvarila tri uvjerljive pobjede u skupini, potom je u polufinalu porazila Slovakinju Alenu Kanovu s 3-1, da bi u finalu bila bolja od Talijanke Michaele Brunelli s 3-0, a koju je dobila i u skupini.

- Prezadovoljna sam igrom, na putu do zlata izgubila sam samo jedan set - dodala je Mužinić Vincetić koja je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila dvije paraolimpijske medalje - srebro u Rio de Janeiru (2016.), te broncu u Tokiju (2020.).

Anđela i Helena zajedno imaju i četiri eurpska zlata (2013., 2015., 2017., 2019.), a peto će loviti u Sheffieldu.

- U Sfeffieldu ću još igrati u paru s Helenom, te mix s Tomislavom Špaljem. Izašao je ždrijeb i nadamo se najbojem - najavila je.

- Ovo je prva Anđelina zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Znali smo da ona ima kvalitetu više od svih drugih suparnica, ali to je trebalo potvrditi i na terenu. Dobro smo se pripremili za EP, a to nam je i dobra priprema za Pariz koji je Anđela potvrdila jer se kao kontinentalna prvakinja direktno plasirala. Nakon Tokija smo unaprijedili njezinu igru i ovaj rezultat je potvrda da smo na najboljem putu da možemo konkurirati azijskim igračicama - dodala je njezina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

U istoj kategoriji igrala je i Helena Dretar Karić no s jednom pobjedom i dva poraza nije prošla skupinu.

Od ostalih hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pavao Jozić i Borna Zohil su poraženi u osmini finala svojih kategorija.

Jozić je u kategoriji 7 osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede, no u susretu osmine finala izgubio je od Nijemca Henrika Meyera s 1-3.

Borna Zohil je u kategoriji osam bio prvi u svojoj skupini s dvije pobjede, no u osmini finala je izgubio od Šveđanina Emila Anderssona s 0-3. Mirjana Lučić je u svojoj skupini kategorije 9 upisala četiri poraza, dok je Tomislav Špalj u kategoriji 4 izgubio oba meča u svojoj skupini.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti